Tokios tokelės (8-219) Mišrainė




                         Flag of Ukraine                Lithuania           

Geltona, žalia ir raudona, tai mūs trispalvė vėliava.

Po ja stovėti mums malonu, joje tėvynė Lietuva.

Šlovė ir garbė ukrainiečiams kovojantiems už išlikimą su maskoliškuoju pasauliniu teroristu!

Tokie pat linkėjimai ir Izraelio kariams be pasigailėjimo naikinantiems Hamas teroristus, kad po karo kaimynai teigiamai atsilieptų apie Izraelio karius atnešusius taiką ne tik Izraelyje bet ir ramybę regione. Tiek ukrainiečiams, tiek izraelitams linkiu, kad visuomet jūsų laisvės kovose                         

Dievas būtų su Jumis.


Šalta Rusijos žiema daro savo pasenusiai šildymo infrastruktūrai. Termometrui nukritus iki -70F (-56C) šilumos vamzdynas dar iš sovietinių „amžiams“ sukurtas, neišlaiko reikalavimų. Pinigų šiai infrastruktūrai yra tiktai apie 2%, nes visos kitos lėšos išleidžiamos pragaištingame Ukrainos kare. Kažin koks oligarchas mafijozas, skystas kaip moliūgas, iš tos suteikiamos šilumos pelnosi, nesuprasdamas, jog dalis pelno privalo būti skiriama atnaujinimui pasenusios sistemos.


Amerikos Žurnalistas Tucker Carlson pareiškė, prieš vykstant į Maskvą, kad amerikiečių žiniasklaida skelbia tiktai melą Amerikos žmonėms. Galime pritarti tokiam teigimui. Gavęs leidimą pokalbiui su Putinu, jis pasakė jog parveš ir paskelbs tiesą apie Putiną ir jo užmačias. Tik vienas dalykas neatitinka tiesai, tai Putino pasigarsinimas, koks jis geras ir Ukrainos nebenori. Prisimena vienas atvejis Lietuvoje, Priekulės tarybiniame ūkyje. Direktoriaus kabinetas buvo šalia plento į Priekulę, prie Minios tilto, ten kur Ieva Simonaitytė aprašiusi ąžuolą kur būdavo kariami baudžiauninkai, direktorius sėdėdamas kabinete per langą mato čigonas vedasi vieną tarybinio ūkio arklį. Reiškia pasivogęs. Paskambino milicijai, kuri jau laukė čigono. Apklaustas kieno arklys ir kur jis jį veda čigonas atsakė: „Ėjau su apynasriu rankoje kai staiga arklio galva įsibrovė į tą apynasrį. Nežinodamas kieno arklys, vedu jį į miliciją, kad suieškotų savininką.“ Čigonas tapo nekaltas. Taip ir Putinas pradėjęs karą prieš Ukrainą kaltina ją.


Maskolius, jeigu nemeluotų, negalėtų būti maskoliumi. Taip ir įvyko Amerikos žurnalisto Tucker Carlson pokalbyje su Putinu. Karą su Ukraina Putinas pradėjo ukrainiečiams neklausant jo nurodymų, po Janukovičiaus nuvertimo. Putinui visą laiką vaidenosi Zelenskio vadovaujama vyriausybė, jog jie yra nacistai. Putinas, Janukovičiaus nuvertimą, pripažino nelegaliu, ir bandė diktuoti ukrainiečiams kaip jie privalo elgtis Rusijos atžvilgiu. Aišku, Zelenskis atsakė, kad tai mūsų daržas, mūsų pupos ir mūsų kiaulės. Toks atsakymas, pagal Putiną, reiškia ukrainiečiai pradėjo karą prieš Rusiją.


Taip pat žinome, jog Putinas stengiasi atstatyti buvusią Sovietų Sąjungą, kurioje prievarta buvo prijungtos Pabaltijo valstybės, trumpai tariant okupuotos. Dabar šiam žurnalistui jis pareiškė, kad nesuinteresuotas toliau plėsti Rusijos ribas. Apie vakariečių siunčiamą pagalbą Ukrainai, Putinas pareiškė, kad Rusija nenugalima ir niekuomet nebus nugalėta. Teisingai, niekas nepasiruošęs Rusiją nugalėti, tiktai priversti ją atitraukti savo ginkluotas pajėgas iš okupuotų Ukrainos teritorijų. Kol Janukovičius buvo Ukrainos prezidentu, tol Putinui egzistavo Ukrainos valstybė ir ukrainiečių tauta, ir Putinas galėjo Ukrainai diktuoti savo valią. Naujai išrinktas prezidentas Zelenskis, tokiem Rusijos įsikišimams į šalies valdymą, griežtai pasipriešino. Putinas tuomet okupavo Krymą, o 2022 metais pradėjo karą prieš Ukrainą. Pradėjus karą prieš Ukrainą Putino žodyne Ukrainos valstybė ir ukrainiečių tauta tapo išbraukti.


Taigi, maskolius jeigu nemeluotų, neiškraipytų istorijos ir savo paties skelbtų žodžių, negalėtų būti maskoliumi. Atminkime, kad maskolius meluodamas dvokia lyg šeškas.


Amerikietis žurnalistas Tucker Carlson skelbdamas savo pokalbį su Putinu, daro jam ir jo politinei nuomonei didžiulį patarnavimą. Skelbdamas tokį Putino melą jis pasitarnauja tiktai Putino melagingai propagandai. Savo žodį jis ištesėjo nors ir tapdamas Putino politinės propagandos ruporu. Jis pokalbį su Putinu skelbia, jo turinį nepakeitęs, koks yra, nors tai ir melas. Rašyti komentarus palikime komentatoriam. Nejaugi, tokio kalibro, išsilavinęs JAV žurnalistas nesupranta, jog Putinas jį naudoja savo melagingiems tikslams? Putinas gerai žino, kad, nors ir bliaus Ukrainos jis negaus.


Vokietijos prezidentas apsilankęs Baltuosiuose Rūmuose Bidenui pasakė, kad ką Putinas kalbėjo žurnalistui Tucker Carlson yra plikas melas, kuriame nei vienas Putino pasakytas žodis neatitinka tikrovei. Kitas vokiečio apsilankymo tikslas buvo išpešti daugiau paramos Ukrainai. Tuo tarpu vengrai pasiduoda ES spaudimui, ir labai užsigavo kai juos pavadino Rusijos draugais. Spaudžiant ES Orbanas jau remia Ukrainą ir ES jai skirtą pagalbą, ir Švedijos įstojimą į NATO, tapdamas mažiau patikimas Putinui.


Nepabuvus prispaustam po Rusijos padu, sunku įsivaizduoti tą jų valstybę, kuri tiktai sugeba skleisti melą ir pažeidinėti kaimyninių valstybių sienas savais lėktuvais. Ar tie lėktuvai turi pasenusią įrangą, kad skrisdami net nežino kur esą, kol neišvejami iš svetimos teritorijos? Įrodymui, kad jų įranga netikusi, pažvelkime kaip dažnokai jie puldami Ukrainą bombas sugeba numesti ant saviškių. Tai tikras lakūnų menas.


Bidenas skrisdamas i NATO konferenciją Vilniuje pasakė, kad jis nenori jokios konfrontacijos su rusais. Aišku, tą jo pasakymą įsidėmėjo Putinas. Dabar, rusų lėktuvams pažeidinėjant Amerikos apsaugos zoną, Bidenas vėl sako nenorįs konfrontacijos su rusais. Koks būtų Bideno atsakymas, jeigu rusai išlaipintų dalinį savo kariuomenės Aliaskoje? Ar be konfrontacijos dovanoti jiems užimtą teritoriją, vardan taikos? Aiškiai pastebima, jog Bideno smegeninėje netvarka. Ta netvarka įrodyta sprendžiant legalumą įsigytų dokumentų su valstybės paslaptimis jam būnant senatoriumi ir vėliau viceprezidentu. Klausimas išlieka, ar tie slapti dokumentai buvo jam prievarta įbrukti, ar jis jų reikalavo, neturėdamas tam leidimo, ir kas juos jam įteikė? Dėl laikymo tokių dokumentų savo namų garaže, jis pripažintas nekaltu. Nekaltumo įrodymas jo nieko neprisimenanti smegeninė. Ir jis sugebėjo tapti Amerikos prezidentu? Gėda privalėtų būti visai demokratų partijai. Prezidentas Trumpas, turėdamas teisę dirbti su įslaptintais dokumentais, prokurorų, kurie neturi teisės net pažvelgti į tų slaptų dokumentų turinius, apkaltintas nelegaliu jų laikymu. Keista, bet teismai vyksta pilnu garu, pabaigos nematyti, bet jo (Trumpo) laimėjimas rinkimuose garantuotas, ko negali suvirškinti demokratai esantys „amžinoje“ valdžioje. Demokratai garsiai kalba, kad prieš įstatymus visi lygūs. Ar taip galima lyginti slaptų dokumentų laikymą turinčiam teisę ir jį teisti, ir tam teisės neturinčiam, silpnos atminties seniui kaltinimų nekelti? Teismai, kivirčai didžiausi, pabaigos nematyti ar tiesa ar politika laimės.


Lieka vienas neatsakytas klausimas, kaip Bidenas dar maždaug prieš 16 metų būdamas senatoriumi, neturėdamas jokių teisių turėti įslaptintus dokumentus, jau tuomet praradęs atmintį tapo JAV prezidentu įgaudamas atominio ginklo kodus? Ar jis šiandieną stovi prie Amerikos vairo, būdamas silpnapročiu, ar kokia kita Baltuosiuose Rūmuose susimetusi „mafija“? Ir dar tas, „besmegenis senis“, nori kandidatuoti antram terminui? Demokratai jam pritaria.




Putinas teikia „interview“ pasauliui. Nusileidus kelnes būtinai reikia pasilipti.

Tai tipiška rusiška kultūra „aukštai lipti, žemai šikti, ir į tvorą įsikibti“.



 2024-02-22

Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Mackinac Island pripažintas vienu gražiausių miestų Amerikoje