Mokesčių grąžinimas Illinois gyventojams gali užtrukti

 

Nors, remiantis IRS pranešimu, didžioji dalis federalinių mokesčių grąžinama greičiau nei per 21 dieną, taip būna ne visada. IRS įspėja mokesčių mokėtojus nepasikliauti, kad grąžinama suma bus gauta iki tam tikros datos ir atidėti didelių pirkinių pirkimą ar sąskaitų apmokėjimą. Pasak IRS, kai kurias deklaracijas gali prireikti papildomai peržiūrėti, todėl visas procesas gali užtrukti ilgiau. IRS taip pat pažymėjo, kad ji patobulino ir atnaujino savo „Grąžinamos sumos sekimo“ (angl. Refund Tracker) įrankį, kad padėtų mokesčių mokėtojams gauti aiškesnę informaciją apie tai, kokiame etape yra jų grąžinama suma po deklaracijos pateikimo. Agentūros teigimu, įrankis dabar pateikia išsamesnę informaciją, be to, geriau veikia mobiliuosiuose įrenginiuose. Illinois valstijos mokesčių grąžinimo atveju sekimo priemonė ir procesas šiek tiek skiriasi.

Illinois mokesčių grąžinimas

Pasak Illinois mokesčių departamento, valstijos gyventojai gali naudotis įrankiu „Kur mano grąžinama suma?“ (angl. Where's my refund?) ir sužinoti, ar valstija pradėjo grąžinimo procesą. Tie, kurie deklaracijas pateikia el. būdu, mokesčius į savo sąskaitą gaus greičiau. Pateikus popierinę deklaraciją, terminas pailgės. Valstija taip pat įspėjo mokesčių mokėtojus, kad Illinois mokesčių grąžinimas gali užtrukti ilgiau nei ankstesniais metais. Norintys patikrinti einamųjų metų grąžinimo statusą, gali pasinaudoti grąžinimo užklausos programa. Illinois mokesčių grąžinimo statusą galima stebėti adresu: https://mytax.illinois.gov/_/.

Federalinių mokesčių grąžinimas

Federalinių mokesčių grąžinamą sumą galima stebėti naudojantis IRS įrankiu „Where's my Refund?“. Atnaujintas įrankis leidžia mokesčių mokėtojams matyti detalią informaciją apie grąžinamos sumos statusą. Šiais metais ši priemonė buvo patobulinta, mokesčių mokėtojams pateikiami aiškesni pranešimai, įskaitant informaciją apie tai, ar IRS prašo pateikti daugiau informacijos. IRS teigimu, mokesčių grąžinimo terminui po to, kai IRS gauna deklaraciją, įtakos gali turėti keli veiksniai, tačiau daugeliu atvejų mokesčiai grąžinami greičiau nei per 21 dieną.

Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Mackinac Island pripažintas vienu gražiausių miestų Amerikoje