Tokios tokelės (131) Karas Ukrainoje (8)



„Tas laisvės nevertas kas negina jos“.


Pranešama, jog Rusija Ukrainoje prarado apie ketvirtį savo karinių pajėgų. Tokiai visagaliai armijai tokie nuostoliai nepakeliami. Rusų pajėgos nebeatsilaiko prieš ukriniečius ginkluotais vakarų valstybių pristatomais ginklais. Dabar aiškiai pasirodo rusų gyrimasis be jokio pagrindo.


Medvedevo krokodilo ašaros aiškiai pasako, jog Rusija stipriai kenčia nuo įvestų sankcijų. Jis, kaip rusas, supranta gąsdinti visą Europą, jog be Rusijos Europa neturi ateities. Jo baimė teisėta, nes Rusijai gresia didžiausias bankrotas. Rusija, kaip buvo anksčiau pranešusi, jau naudoja dujas ir alyvą kaip ginklą prieš dvi NATO šalis. Kaip toks elgesys bus įvertintas ateityje? Nieko kito neliks rusams, tiktai kvėpuoti jų pačių dujomis ir gerti alyvą. Vietoje Vodkos? Tam ir buvo tiesiami vamzdžiai, kad Rusija bet kokiu momentu galėtų šantažuoti Europą, dar labiau save blokuojant. Europa sugebės išsilaikyti be rusų dujų ir alyvos. Europoje yra noras, protas, pinigai ir Amerikos užnugaris.


RT vadovė apkaltino NATO sužlugdžius Rusijos planą užgrobti Ukrainą. Kaip pastebime, NATO turi pranašumų ne vien tik prieš rusų ginklus.


Rusų raketos Ameriką pasiektų laike 86 sekundžių. Įvairūs panikuojantys  gandai neturi pagrindo. Trumpai ir aiškiai tariu, jos dar neišskrido. Jų padėtis gali būti kaip ir rusų tankų.


Putin‘as ir Kirilas. Kas pinigą pakloja, už tą Kirilas loja, Putin‘o balsu. O Putin‘as „žegnojasi“, nes mato velnią pragare. Stalinas karo metu pasakė, jog norint laimėti karą, reikalui esant jis susidėtų ir su Dievu. Šis, Putin‘as, susidėdamas su Kirilu galvoja, kad jis pats jau tapo Dievu.  Jeigu Kirilas negarbintų Putin‘o, jis kitą dieną būtų sunaikintas. Baisu? Juk jis, Kirilas, būdamas krikščionis bijo mirti nors ir skelbia geresnį pomirtinį gyvenimą. Tai ko jis bijo? Kirilas nusprendė pataikauti Putin‘ui,
tam  Безбожникy. Mat, skelbti pomirtinį geresnį gyvenimą ir jį sutikti yra dvi labai skirtingos nuomonės. Susigaudyk žmogau.


Atšventus pragare Žirinovskio organizuotą Hitlerio gimtadienį, jis buvo ištremtas į dausas. Matyt prisidirbo. Dabar, jis vadina ir Putlerį į dausas sakydamas ir tvirtindamas, jog Putleriui baimintis nėra ko, nes dausose nėra banderovcų. O Putleris, lyg ožys, pasiūlymo nepriima. Nepasitiki Žirinovskiu?


Kur dingo pasaulio galingieji vadovai? Jie sugeba ginklais remti Ukrainą, bet bijo prasižioti ir tarti banditui nešdintis į namus. Banditas paklustų. Dabar visi tie vadovai tapo tiktai tušti puodai. Rusija jaučiasi galingiausia valstybė pasaulyje, nes visi jos bijo. Kaltinu tiktai pasaulio „galinguosius“ kurie leido Rusijai iškilti ir diktuoti pasauliui. Taip, tokiais rusai jaučiasi, bet tikruma rodo kitokį paveikslą. Pavyzdžiui duosiu vokišką priežodį: Katzenfotze ist auch Fleisch, aber kein Schweinefleisch. Iki tikros kiaulienos rusams labai toli, nors jie ir yra tikros kiaulės.


Rusai protestuoja, kad Amerika siunčia ginklus Ukrainiečiams. Reiškia, rusai mato aiškų pralaimėjimą ir rusiškų ginklų neprilygstamumą amerikietiškiems ginklams.


Nelabai aišku, kodėl rusai tokiu metu nutarė pradėti karą prieš Ukrainą, padarydami keletą klaidų. Pirmoji klaida neatleidžiama karinei rusų vadovybei. Prieš invaziją jie keletą mėnesių „kankino“ kariuomenę „manevrais“. Žiemos metu, kariai be šiltų jaukių namų, maisto, degalų, šovinių trūkumais, prarado bet kokius norus kariauti. Prie to dar daug prisidėjo melavimas kariuomenei. Pradėti karą, žinant jog gerų kelių Ukrainoje mažai, o tankai ir įvairūs KAMAZAi, pavasarį tirpstant sniegui ir žemei tirpstant po žiemos šalčių, tampa tiesiog bereikšmiai. Toliau. Reikia žinoti, jog kareivinių drausmė skiriasi nuo karo lauko drausmės. Ginkluotas kareivis tampa šeimininku kuris linkęs ignoruoti įsakymus. Toliau. „Stavka“, Rusijos ginkluotų pajėgų štabas, nesugebėjo apskaičiuoti ukrainiečių pasipriešinimo. Taip pat nesugebėjo organizuoti būtiną reikmenų pristatymą į frontą, įskaitant ir karių pamainą. Dar vienas įdomus faktorius atsiliepia kare, tai turėjimas ar neturėjimas ekonominių išteklių karo vedimui. Spėliojimai per keletą dienų užimti Ukrainą nepasiteisino. Rusų įsitikinamas, jog „Мы их шапками закидаем“, nepasiteisino. Rezultatai dabar pastebimi ukrainiečių naudai. Kaip ilgai rusai, be naujai pagaminamų ginklų, gali laikytis? Kas kaltas? Aišku, visuomet kaltais lieka žemiausio rango atstovai. Maršalai, nei dienos netarnavę kariuomenėje, nesugebėdami vadovauti, neapkaltinami, nes jų užnugaryje stovi, jų gynėjas, pats vyriausias banditų banditas. Gal ne????


Ukrainiečių nuskandintas rusų laivas „Moskva“, gulėdamas jūros dugne, tapo nebeveiklus. Žinome, kad per ukrainiečių ataką, žuvo jo kapitonas kuris nuskendo kartu su laivu. Putleris neriasi iš kailio ne tik dėl jo praradimo, bet kad neliko dėl tokio laivo likimo ką apkaltinti. Atpirkimo ožys bus surastas, nes be kaltų tokios „išmonės“ neleidžiamos.


Brianske, po sprogimo dega dvi naftos bazės. Vyriausias KGBistas Putleris kaltininko dar nesurado. Su kažkieno neišaiškinta veikla, Briansko rajone traukiniai virsta nuo bėgių. Surūdiję tankai, neveiklūs sunkvežimiai, amunicijos bei degalų trūkumas kareivių laukinis gyvenimas, atsiliepia į jų moralę. Blogos žinios ir apie Sibiro miškų gaisrus, nes dėl karių permetimo į Ukrainą, nebeliko kam juos gesinti.


Artėjant gegužės 9 dienai, kuri Rusijoje labai švenčiama kaipo Pergalės diena, Putleris labai nekokioje padėtyje Ukrainos kare. Švęsti Pergalės dieną be pergalės tai kelias į kartuves. NESISEKA jam. Žinojo kaip karą pradėti, bet nežino kaip jį užbaigti. Atrodo, jog iki Pergalės dienos Putleris pergalės nepasieks. Kaltas Zelenskis. URAAA!!!


Mūsų pareiga privalo būti padėti, kuo kas galime, ukrainiečiams pasiekti, visišką prieš okupantą, pergalę. Rusų ultimatumai privalo būti atmetami. Niekas neturi teisės ukrainiečiams nurodinėti kaip gyventi, su kuo draugauti. Ukrainiečiai įsitikinę jog geras rusas yra tiktai negyvas rusas. 


Kaip pradėjome, taip ir užbaikime šį straipsnį posakiu „Tas laisvės nevertas kas negina jos“.


2022-04-28


Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Mackinac Island pripažintas vienu gražiausių miestų Amerikoje