Tokios tokelės (11-222) Mišrainė

      

                   Flag of Ukraine                Lithuania           

Geltona, žalia ir raudona, tai mūs trispalvė vėliava.

Po ja stovėti mums malonu, joje tėvynė Lietuva.

Šlovė ir garbė ukrainiečiams kovojantiems už išlikimą su maskoliškuoju pasauliniu teroristu!

Tokie pat linkėjimai ir Izraelio kariams be pasigailėjimo naikinantiems Hamas teroristus, kad po karo kaimynai teigiamai atsilieptų apie Izraelio karius atnešusius taiką ne tik Izraelyje bet ir ramybę regione. Tiek ukrainiečiams, tiek izraelitams linkiu, kad visuomet jūsų laisvės kovose                         

Dievas būtų su Jumis.


Rusijos trys verbliūdai pučia, pagal užsakymą, į tą pačią dūdą. Tai Putinas, jo ginklanešys Medvedevas ir trečias verbliūdas Lavrovas. Visi jie gąsdina vakarus savo atominiais ginklais. Vakarai, matyt nežino, ar tie rusų atominiai ginklai tokie baisūs, ar tik išgirdę rusų grasinimus suserga tryda. Ar vakarai kada supras jog rusai pasiduoda ir darosi sukalbesni tik iš jėgos pozicijos. Dabartinis jų gąsdinimas atominiais ginklais rodo jų silpnybę. Pradėtas Ukrainoje karas rusams neduoda laukiamų rezultatų. Putinas galvoja viduramžių galvosena, kad jis turi teisę užimtas sritis prisijungti ir statyti taikos sąlygas. Deja, laikai pasikeitė, ir tautos ar valstybės nebeparduodamos arba keičiamos. Pastudijuokime lietuvių istoriją ir matysime kiek daug kartų žemaičiai buvo perduodami plėšikui iki vėl atkovojimo. Putinas gąsdina, bet jis jau nebeturi turėtos industrijos elgetaudamas ginklų ir šovinių užsieniuose. Bet tie užsieniai nelabai linkę padėti matydami rusų beviltiškumą. Paskutiniais metais Rusija daug prarado valstybių kurios įstojo į NATO sąjungą. Europoje Putinui liko tiktai Baltarusija kol ir ji sugalvos stoti į NATO. Blogi reikalai Putinui. Gal susipras, po laiko, kad draugus prievarta įsigyti neverta. Dažnai
spaudoje minima, kad rusai gali eiti į kitą Europos respubliką nepriklausančią NATO. Spėlioju, juk ta respublika būtų Moldova. Ten irgi vyrauja prorusiškos svajonės, ypač atskilusiai Transdniestrei, kuri tikisi pašalpos iš Rusijos, kuri pati nieko neturi. Peržiūrėjęs žemėlapį, neradau jokio tiesioginio susisiekimo su Moldova. Tai kaip rusai galėtų ją šelpti? Ko gero tikėtis iš maskolių, kad jų vadeiva bijo net negyvo Navalno.


Rusijos Dūma paskelbė, kad 1954 metų įstatymu Krymas prijungtas prie Ukrainos, neturi galios. Būtų gerai, kad ta pati Dūma atšauktų 1939 metų Pabaltijo kraštų prijungimą prie Sovietų Sąjungos. Pasirodo, jog ta Rusijos Dūma neturi ką veikti užsiimanti cirko veikla.


Rusija pabūgusi partizaninės veiklos Kryme, perkėlė savo laivų remontą į Novorossijską. Rusijos karinis laivynas Juodojoje jūroje ukrainiečiams nebepavojingas. Pakeitimas karinės jūreivystės vadovo, sudaužytą laivyną neatstatys. Tuo neatstatymu pasirūpins ukrainiečiai partizanai.


Vakarai su Rusija privalo kalbėti viena rusams suprantama kalba, tik iš jėgos pozicijos. Vedlys privalėtų būti JAV prezidentas. Kalbu apie ateities prezidentą. Iš šito minkštakošio griežtesnio žodžio nelaukime. Jo griežčiausias žodis rusų adresu buvo pasakytas jam skrendant į Vilnių, į NATO suvažiavimą „I want no confrontation with the russians“. Toks JAV prezidento pasakymas labai patenkino Putiną.


Vokiečiai, kaip ta senmergė nežinodama ką daryti su savo pasenusia nekaltybe, pažadėjo bet nebeduoda tolimo skridimo raketų „Taurus“ ukrainiečiams. Šelpdami ukrainiečius tomis raketomis jie stotų į konfrontaciją su rusais. Tai niekšiškas, baimingas, vokiečių elgesys. Nejaugi jie jau užmiršo pralaimėtą Antrąjį pasaulinį karą ir vokiečių tautos kančias nuo rusiško laukinio bandito? Ukrainai reikia duoti pageidaujamą kiekį ginklų ir šovinių, kad jie galėtų užbaigti išlaisvinti rusų užimtas sritis. Trupinant Ukrainai ginklus kainuos brangiau. Jeigu ukrainiečiai turėtų tų „Taurus“ raketų, jie pasiektų taikinius pačioje gilioje Rusijoje net ir Maskvoje. Net ir NATO narė Suomija pritaria, kad Ukraina turėdama atitinkamų ginklų, peržengtų Putino raudoną liniją bombarduojant Rusijos teritoriją. Matyt Putinui labai skaudėtų. Pasakojimai rusijos liaudžiai, jog karas vyksta sėkmingai, netektų prasmės. Jau ir dabar Putino padėtis blogėja vakarų Europai atsisakius rusų alyvos ir dujų. Vyksta nesutarimai tarp Rusijos ir Kinijos dėl šelpimo karo Ukrainoje. Rusija nenori prisipažinti, jog jau ne ji, ta galingoji valstybė Rytuose. Jos vietą perėmė  galingesnė Kinija. Putinui nebeliko vietos pasaulyje. Kinai nesuinteresuoti rusų laimėjimu Ukrainos kare, todėl ir nešelpia Rusijos. Ūi vei, kaip ten bebūtų, Rusija tapo našlaitė. Tokie Rusijos nuosmukio faktai aiškiai pastebimi, tik vakarų valstybės to dar nenori pripažinti, vis dar garbindami tą maskolišką banditą. Jie, vakarų dabartiniai vadovai, bijodami rusų, tą baimę perduoda spręsti savo vaikų  arba anūkų generacijom. Taip pasirodo jų meilė savo vaikams ir anūkams. Rusiškai tariant, tai tikra svoločina.


Kodėl Vokietija net ir dabar nenori duoti Ukrainai tolimų skridimo raketų „Taurus“ bijodami konfrontacijos su Rusija, ar prarasti draugystę su ja? Vokietijos „Rheinmetall“ koncernas yra sudaręs sutartį su rusais pastatyti Rusijoje karių moderniško apmokymo centrus, kurių tikslas buvo Rusiją padaryti vėl galinga valstybe. Rheinmetall privalėjo paklusti įvestom sankcijom. Tuo laikinai sustabdyta antroji Rusija Europos širdyje. Tai vis dar atsiraugia „močiutės“ valdymo laikotarpiui. Tikiu, jog Rheinmetall ras užpakalines duris per kurias ji galės ir toliau tenkinti Rusijos reikalavimus kenkiant ES vienybei. O jų rusai turi be galo daug. Taip pat, ta garbingoji, Vokietija pripildyta rusų šnipų, daugiausiai visoje Europos Sąjungoje. Todėl vokiečiai šelpti ukrainiečius yra labai atžagareivūs. Vokiečių pramonė pelną vertina aukščiau nei žmoniškumo principus, žinodami, ir ne kartą patyrę, kad su rusais jokie sandoriai neįmanomi. 


Kanada norėdama perduoti ginklų Ukrainai susidūrė su JAV kurios negali prisidėti prie šalpos, nes Kongrese įvairūs įstatymų projektai mėtomi lyg karšta bulvė nesistengiant niekam ją sugauti.


Ar dar neužmiršome Trumpo žodžius pasakytus Putinui „Bombarduosi Kijevą, bombarduosiu Maskvą“? Putinas jau bombardavo Kijevą. Dabar, Trumpui įėjus vėl į Baltuosius Rūmus jis turės teisę priminti Putinui, kad Maskvos bombardavimas nebeišvengiamas. Nežinome, ar Maskvos apsauga pagerėjo nuo laikų kai vokietukas savo mažu lėktuvėliu nepastebėtas nuskrido iš Leningrado į Maskvą, ir nusileido Raudonoje aikštėje. Įdomi ta Rusija suteikdama progų daugeliui įvairių pramoginių įvykių.


Prancūzija organizuoja kariuomenę iš pritariančių valstybių siuntimui į Ukrainą. Lietuva, Latvija ir Estija žada dalyvauti. Tą karių siuntimą į Ukrainą reikėtų atlikti kuo greičiau su daugiau kariuomenės. Putinui labai nepatinka toks jam pasipriešinimas. Jo valstybinė padėtis nepavydėtina. Karas ir įvairios sankcijos daro savo. Draugų rusai neturi, kurie galėtų juos šelpti.


Tikiu, jog tai buvo geras pokštas, paskelbtas internete (nors dar ne balandžio pirmoji), kad Bidenas paprašė Trumpo pritarimo kasmet įsileisti nelegalų po 1 800 000 asmenų. Trumpas išgirdęs tokią naujieną juokėsi iki beveik nusprogimo. Tai tikriausiai buvo Bideno noras atsikratyti Trumpu. Nepasisekė. Matyt, jog tie nelegalai labai reikalingi Bidenui, nes tų nelegalų giminės, JAV piliečiai, balsuoja. Toks yra Bideno požiūris į nelegalų masišką antplūdį į JAV, kur jie priimami „Sanction sities“ žinion, su melagingais pasakymais, jog jie nieko nekainuoja mokesčių mokėtojams. Kad melas turi trumpas kojas, tą įrodė Čikaga ir jos meras, norėdamas didinti mokesčius, ir kad piliečiams leista balsuoti tuo klausimu nors valdžia lieka nepatenkinta.


Bideno prašymas Trumpo pritarimo nelegalų klausimu, jeigu tai pokštas, buvo paskelbtas nešvarios sąžinės žurnalisto, kurį galime apibūdinti, kaip paniekinusį žiniasklaidą nors ta žiniasklaida skelbia mažai tiesos. Nors galėjome kartu su prezidentu Trumpu pasijuokti.


Bidenas savo rinkiminėje kalboje, kurią jis vadina „State of the Union“, susirinkusiam JAV Kongresui ir svečiams, gyrė save vis nekalbėdamas bet šaukdamas kurį sunkiai supratau. Pietinę valstybės sieną ir nelegalų klausimą jis nelietė. Trumpai tariant nieko naujo, išskyrus pasigyrimus, neteko išgirsti. Tai buvo ne State of the Union adresas, bet rinkiminė pasididžiavimo kalba, neturinti jokios vertės.


Tiesa kailį kedena.

 2024-03-14


Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Mackinac Island pripažintas vienu gražiausių miestų Amerikoje