Tokios tokelės (3-214) Mišrainė




                         Flag of Ukraine                Lithuania           

Geltona, žalia ir raudona, tai mūs trispalvė vėliava.

Po ja stovėti mums malonu, joje tėvynė Lietuva.

Šlovė ir garbė ukrainiečiams kovojantiems už išlikimą su maskoliškuoju pasauliniu teroristu!

Tokie pat linkėjimai ir Izraelio kariams be pasigailėjimo naikinantiems Hamas teroristus, kad po karo kaimynai teigiamai atsilieptų apie Izraelio karius atnešusius taiką ne tik Izraelyje bet ir ramybę regione. Tiek ukrainiečiams, tiek izraelitams linkiu, kad visuomet jūsų laisvės kovose                         Dievas būtų su Jumis.


Namų fronte. Maine valstijoje Trumpas nuteistas be teismo sprendimo. Tą teismo spragą užpildė valstijos galingoji sekretorė pasirašydama, kad Trumpas nebus pirminių rinkimų sąraše. Primena dainą, „Šarka, Šarka tu laiminga, ant to Trumpo tu galinga ...“. Trumpas turi užvedęs panašią bylą prieš Colorado valstiją, dabar laukia SCOTUS sprendimo.

 

Bidenas esant akistatoje su Zelenskiu žadėjo jam aukso kalnus. Išvykus Zelenskiui, jo užnugaryje Bidenas rodė jam špygą. Bidenui svarbu ir sunku išsilaikyti prezidentūroje o čia dar ukrainiečiai suka jam galvą. Patvirtinsiu, jog Bidenas turi tik vieną galvą, jeigu ją galima taip vadinti.


Ne kartą teko skaityti internetiniuose žiniose, kad atsiradęs asmuo su tikru spėliojimų išsilavinimu, pranašavo, jeigu Putinas vietoje Ukrainos būtų puolęs Japoniją, tai Kurilų salos, dėl kurių rusai nesutaria su japonais, dabar jau būtų japonų rankose. Ukrainoje Putinas taip pat nieko nepešė, tiktai prarado begalybę savo karių kuriems užimtose teritorijose neužtenka vietos palaidojimui. Taip kaip ir 1939-40 metų Žiemos kare. Putinas nori taikos, aišku, tiktai jo sąlygomis. Putinas pradėjo karą ir privalo apleisti okupuotas sritis bei atstatyti Ukrainos sudaužytus būstus bei infrastruktūros objektus. Tokios Zelenskio taikos sąlygos. Ukrainos kariai didvyriškai kaunasi frontuose patirdami vakariečių išdavystę. Rusijos Dūmoje atsirado Žirinovskio pasekėjas, Žuravliovas, skelbiantis, kad po Ukrainos kris Lenkija. Asilas, bandantis iššokti aukščiau bambos. Nejaugi jis nemato, kad Putinas nebepajėgus suvirškinti Ukrainą?


Rusijoje reikalai irgi šlubuoja. Ne viename mieste (St. Petersburge, Rostove, Volgograde, Voroneže, Primorsky Territorijoje, Yekaterinburge ir Novosibirske in Sibire) sugedo šildymo sistema, o dabar juk ne vasara. Rusijoje yra gerų elektrikų sugebančių ištaisyti padėtį ir atgauti šviesą, uždegant žvakę. Neužtenka kad gyventojai šąla, reikia dar atsižvelgti į vandentiekio vamzdžius ir kanalizaciją. Šaltis negailestingas, nors dažnai sakoma, jog šaltis ruso draugas. Čia primenamas Napoleonas ir Antrasis Pasaulinis karas. Amerikoje irgi turime Minesotos valstijoje, Tower miestelį, kur temperatūra nukrenta iki -50C. Žvakės nereikalingos, o vanduo neužšąla. Gal ten, Tower miestelyje, žmonės vietoje vandens geria gerą alų?


Rusijos problemos, civiliniame sektoriuje, nesibaigia, bet kasdieną didėja. Putinas ėmėsi naujo drastiško žingsnio, įsakydamas valdžios tarnautojams naudotis tik rusų gamybos automobiliais. Žinomi faktai, kad rusų gamybos nauji automobiliai neprilygsta pasenusiems užsienietiškiems. Pagamintas šlamštas nesikeičia, tokiu jis išlieka. Tiek daug metų daryta ir propaguota techninė pažanga subliūško. Anksčiau buvo skelbiama, kad rusai nutarė atgaivinti karbiuratorinius variklius. Tie pranešimai nepatvirtinti. Ar tik negrįš į apyvartą senos „polutarkos“ (Gaz- AA)? Tie automobiliai, bet kokiam šalčiui esant, nesunkiai pasiduodavo užvedami. Rusų kariški KAMAZai, kurių keliamoji galia penkios tonos, prasidėjus karui klimpo Ukrainos stepėse. Atrodo, jog kariniams reikalams buvo ir yra gaminama pagal „planą“, kur svarbiau tonažo prigaminimas o ne pačios transporto priemonės vertės. Prisimena sovietiniai laikai, kai vienu laikotarpiu nebuvo įmanoma gauti 100 vatų ar mažesnių elektros lempučių. Parduotuvėse buvo tiktai 500 vatų lempos. Mat, vieną 500 vatų lempą pagaminti lengviau nei penkias lemputes po 100 vatų. Taip būdavo viršijamas nustatytas planas. Uraaa .


Rusai reikalauja, kad Belgorode būtų 9 mylių zona kurią ukrainiečiai nebombarduotų. Pajuto Putinas ukrainiečių smūgį į pašonę. Ar Putinas tuo atsisako daužyti ukrainiečių būstus?


Rusai vis dar tiki, kad Ukraina yra ir privalo likti jų įtakos sferoje. Ukraina ir ukrainiečiai paragavę laisvą ir turtingesnį gyvenimą, niekaip nepriima tokią idėją. Su rusais jie nenori turėti nieko bendro. Ukrainiečių tikslas būti laisviem, žiūrėti į vakarus, bendrauti su vakarais ir gyventi be Rusijos įtakos.


Putinas dažnai pabrėžia, jog ukrainiečiai nėra tauta ir nėra tokios Ukrainos valstybės. Kol Ukrainos prezidentu buvo, balsų klastojimu išrinktas, Janukovičius, kurį Putinas tampė lyg virvutėmis, tol buvo ir ukrainiečiai ir Ukrainos valstybė. Tai kodėl Putinas pats prieštarauja sau?


ES aibės nesutarimų. Rusijos ambasadorius ES, Vengrijos premjeras šiek tiek atlyžo Ukrainos atžvilgiu. Vietoje vetavimų dėl pašalpos Ukrainai, jis siūlo kasmet trupinti Ukrainai skiriamas lėšas. Pritarėjų jis savo politikai neranda. Savo išdavikišku elgesiu jis praranda Vengrijai skirtą 30 milijardų eurų. ES parlamente bus balsuojama atimti Vengrams balsavimo teisę toje organizacijoje.


Amerikoje turime ir gerų žinių. Klausimas tik vienas, kaip esant JAV piliečiu tapti nelegaliu imigrantu. Įdomus klausimas, bet jis turi pagrindą. California valstija pravedė įstatymą, kad joje visi nelegalai pilnai aprūpinami sveikatos apdrauda, veltui. Tai kam mums gyvenantiems kitose valstijose mokėti astronomiškas sumas už sveikatos apdraudą. Sudarykime kilometrinius srautus ir šliaužkime Californijos link. Ten užpildysime ligonines, pailsėsime. Pavėlavusiems gali nelikti vietos jose. Ta Californija tiesiog Rojus, arba pažadėtoji žemė. Tad nesnauskime. Garbė tokiam asilui gubernatoriui.


Pas mus studentai išmetami iš mokyklų kad nelegalai turėtų dabartiniu šalčių metu, nors kokį šiltą kampelį. Gal dauguma jų net nežino kas yra žiema. 


Meksikos prezidentas šantažuoja JAV. Jis ne tik pasakė, bet pareikalavo, kad sustabdžius nelegalų į JAV antplūdį, JAV paskirtų 20 milijardų dolerių kraštams kur prasideda ir vyksta imigrantų judėjimas. To dar negana, jis reikalauja, kad JAV suteiktų 10 milijonų nelegalams legalumą JAV. NUTS. Tai reikštų liečiamų kraštų korumpuotom valdžiom pelnytis JAV pinigais. Derybos su Meksika šiuo klausimu liko bevaisės. Nevykdant Meksikos prezidento reikalavimų, jis nestabdys per Meksiką nusitęsusį nelegalų karavaną. Tai bent kaimynas aiškių komunistinių pažiūrų.


Ukrainiečiai geriausias rusų raketas muša vakariečių ginklais. Tai kokią reikšmę pasauliui turi Rusijos „Gąsdinimo ministro Medvedevo“ pareiškimai panaudoti prieš vakarus atominius ginklus. Juk ukrainiečiai juos, vos pakilusius, numuštų virš Rusijos su atominiu sprogimu. Baisu?


Namų fronte. Manau, daugelis prisimename kaip buvo steigiama pirmoji Illinois valstijos loterija žadėdama milijoninius laimėjimus. Buvo žadami aukso kalnai, kad loterija išspręs mokyklų problemas ir kitas. Aišku, problemos teigiamai buvo išspręstos, investuotojų kišenėms. Mokyklų problemos išliko, nes jos labai atsparios netikrovėm. Asmenys laimėję milijonines sumas, nesugebėjo išlikti laimingi, todėl, kokie buvo prieš laimikius, tokiais skurdžiais ir liko. Easy come, easy go.


Vėliausiu metu Čikagoje atsidarė ir veikia 24/7 Bally‘s lošimo namai, išlaikomi skurdžiausios klasės piliečių. Juk nedraudžiamas noras tapti turtingu. Dažnai tenka matyti TV žinių laidose, kaip žmonės kloja šimtines perkant Mega loterijos bilietus, kraudami kitiem turtus. Kas tie pirkėjai? Tai daugumoje asmenys gyvenantys iš valdiškų išmaldų. Tikriausiai jų nupirktas bevertis bilietas skanesnis nei duona. Kainos ir įvairūs mokesčiai kyla nesilaikydami fizikos dėsnių, kas pakyla, privalo nukristi. Kad kainos ir mokesčiai nekrenta, kaltinkime loterijas ir lošimo namus, nes jie ir politikieriai prikišę nagus ir snukius prie to politinio lovio niekaip neprisisotina.


Trumpas visur laimi balsų daugumą. Tai ir mes, laikui atėjus, balsuokime už jį.


Šalta. Bus šilta.


      VILNIAUS SAUSIO 13 – OSIOS PROGIMNAZIJA | Bėgimas „Algimanto apygardos  partizanų kovos takais“             C:\Users\Albinas\Downloads\Nenigalėtas.jfif

Garbė Lietuvos partizanams.


 2024-01-18

Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Mackinac Island pripažintas vienu gražiausių miestų Amerikoje