Tokios tokelės (211) Mišrainė

             


           Flag of Ukraine                C:\Users\Albinas\Documents\Work Files\LIETUVA\Lithuania.png           

Geltona, žalia ir raudona, tai mūs trispalvė vėliava.

Po ja stovėti mums malonu, joje tėvynė Lietuva.

Šlovė ir garbė ukrainiečiams kovojantiems už išlikimą su maskoliškuoju pasauliniu teroristu!

Tokie pat linkėjimai ir Izraelio kariams be pasigailėjimo naikinantiems Hamas teroristus, kad po karo kaimynai teigiamai atsilieptų apie Izraelio karius atnešusius taiką ne tik Izraelyje bet ir ramybę regione. Tiek ukrainiečiams, tiek izraelitams linkiu, kad visuomet jūsų laisvės kovose                         Dievas būtų su Jumis.


Pasaulis labai pasidavęs ir net pritariantis teroristų reikalavimams. Imkime naujai atsiradusius jūrų piratus kliudančius normaliai tarptautinei laivininkystei. Pasaulis, turiu omenyje valstybių vadovus (apipuvusius), nesugebančius vieningai tarti NE teroristų nežymiom grupėm, bet sugebančiom padaryti daug žalos. Kodėl valstybės savo valdose tokius terorizmo nusikaltimus leidžia? Kai Hamas teroristai skerdė žydų piliečius, supuvę pasaulio valstybių vadovai tylėjo, o žmonės džiaugėsi, kad nukenčia žydai. Kodėl žmonių toks bukas įsitikinimas, kad visur, už viską privalo būti kaltinami vieni žydai. Manau atėjo aukščiausias laikas tą senovišką tradiciją visiškai pašalinti iš mūsų sąmonės, ir priimti žydų tautą į mūsų tarpą. Jie taikinga ir kultūringa ir išsilavinusi tauta neša gėrį į mūsų bendruomenes. Pabuskime ir užuoskime kavos kvapą. Pasaulis prabilo prieš žydus kai Izraelio karinė jėga pradėjo Hamas teroristų naikinamąjį žygį, su tikslu pilnai išnaikinti Hamas teroristus, ir tuomet švęsti pergalę. Pergalės nepasiekus žydai su niekuo nesės prie taikos derybų stalo. Pritarkime šiai šventai žydų išlikimo kovai, nes jų tik 3 milijonai, kaip ir lietuvių.


Linksniuoju vėl tuos pačius supuvusius pasaulio vadovus , kurie verčia Ukrainą sėsti prie derybų stalo ir tenkinti Rusijos norus, perleidžiant jiems užimtas teritorijas, sudaryti vyriausybę pagal Rusijos kurpalių, kad Ukrainos vadovai būtų renkami Kremliuje. Mums lietuviams toks, iš Kremliaus virvutėmis tampomas, neutralumas gerai pažįstamas. Nelinkime jo niekam. Pasaulio vadovų akyse blogi ženklai, kad ukrainiečiai jų nuomonės neklauso, bet didvyriškai talžo rusus. Tie patys vadovai, savo audringomis kalbomis, supranta bet nedaro nieko, kad sustabdžius Rusijos agresiją prieš Ukrainą. Jie žino, jei rusai užims Ukrainą, jie eis toliau į Pabaltijį ir į Berlyną. Ukrainai reikalingi veikėjų veiksmai o ne tuščios kalbos. Mat Putinas savo kalboje beveik verkšlendamas sakė, jog po Ukrainos jis neskelbs karą NATO. Tai Putino ir juo tikinčiųjų miražas.


Tuo tarpu Švedija suteikė teisę įvesti JAV neribotą kiekį kariuomenės į savo teritoriją. Tokie veiksmai tiktai siutina Putiną, nes jis nenori suprasti jog tokių įvykių kaltininkas yra jis pats. Neatsilieka ir Suomija priimdama JAV karines pajėgas į savo šiaurines teritorijas. Putinui iškilo didesnis galvosūkis. Pagal gerb. žurnalistės Laimos Lavaste, knygoje apie suomius, rašoma jog jie mėgsta šlapintis ant Rusijos sienos. Dabar tas šlapintojų skaičius žymiai padidės atsiradus amerikiečių kariams. Juk amerikiečiai neatsiliks nuo suomių. Tai bus fonės, juoksis žmonės.  Putinas yra suspaustas iš visų pusių jam nepalankių valstybių, bet grasinti atomine bomba dar sugeba. Pasodinęs už grotų daug aukštos kvalifikacijos mokslo žmonių, maskoliaus tradicija, nepagrįstai girtis (meluoti) apie gerėjančią ekonomiką karo metu. Tikras šešku dvokiantis maskolius.


Rusijoje, mobilizuotų ir kariaujančių Ukrainoje, rusų moterys organizuotai ir griežtai reikalauja Putino užbaigti karą su Ukraina pradedant taikos derybas. Putinas sutinka deryboms tik jo sąlygomis, kad kas yra rusų užimta, lieka rusų nuosavybe. Reiškia, okupuotos Ukrainos teritorijos, pagal Putiną, nėra taikos derybų objektas. Putino noras, jog Ukraina gali būti laisva, sukurta tik ant rusiško kurpalio. Aišku, Ukraina niekuomet neprivalo sėsti prie taikos derybų stalo su nesukalbamu priešu. Mat, Putinas įsivaizduoja turys teisę spręsti kokią valdžią ir kokiem aljansam gali priklausyti kaimyninė valstybė, niekuo neužsimenant, jog toji kaimyninė valstybė turi tokias pat teises ir reikalavimus iš kaimyninės Rusijos valstybės. Putinas jaučiasi, kad jis turi teisę valdyti pasaulį. Vienur jis sako, kad nebijotų pradėti karą su NATO, kitur, kaip Suomijoje bijo amerikiečių karių įvedimu į tą kraštą, nes jie prisidės prie suomių šlapinantis ant jų sienos. Putinas galvoja, kaip jo pirmtakas Hitleris, kad jis karą vesti gali prieš visą pasaulį, nes tik Rusijoje, kraštui nualintam karo, kariaujant ekonomija stebuklingai gerėja.


Pasaulyje retas kuris kraštas pripažįsta draugystę su Rusija. Vėliau jiems atsidaro akys ir pamato, kad ten kur rusas, ten karas. Tai maskoliška priverstina draugystė. Ji ne patvari.


Kur tik įmanoma ir prieinama, Rusija šalinama iš vadovaujančių vietų. Iš Rusijos atimta narystė Dunojaus komisijoje, nes rusai bombarduoja Dunojaus žiotis trukdydami ir Rumunijos laivynui.


Europos Sąjungoje iškilo audra dėl Vengrijos premjero Viktoro Orbano elgesio. Jo elgesys įrodo, jog jis yra Rusijos ambasadorius Europos Sąjungoje. Jis savo nebalsavimu stabdo Ukrainai skirtų 50 milijardų eurų paramą, teisinantis, kad už pritarimą Ukrainos paramai, ES atšaldytų Vengrijai skirtų 30 milijardų sumą. Toks Vengrijos premjero veiksmas lygus šantažavimui. ES pasigirdo rimti balsai atimti iš Vengrijos balsavimo teises. Jau nuspręsta, ir suteikta teisė Vengrijai laike 30 dienų apsispręsti ar Ukraina gaus jai skirtas lėšas. Nepritarus, Vengrija neteks balsavimo teisės, ir Vengrijos kapšelis liks tuščias. Šantažo pabaiga. Gal Putinas Orbanui dosnesnis nei ES 30 milijardų eurų?

 

Vengrijos premjeras Orbanas lieka nusistatęs prieš Ukrainos priėmimą į Europos Sąjungą, lyg ta sąjunga priklausytų jam vienam. Jis bijo, priėmus Ukrainą į ES, sumažėtų Vengrijai skiriamų lėšų. Tokie dvaro pono kumeliai vadovaujantys valstybėms, savo interesus stato aukščiau už laisvės kovas, net nesuprasdami, jog Ukrainos laisvės apgynimas yra jų pačių laisvė. Komunistai bet kokiame poste, nors išdavikiškai, išlieka nepasikeitę. Vengrijos premjeras Orbanas pasiruošęs pravesti rinkimus Vengrijoje dėl Ukrainos priėmimo į ES ir gal Vengrijos išėjimui iš ES. Balsuoti būtų galima „online“ net neribotą kartą. Užuodžiamas sovietinis kurpalius. Jį, ES privalėtų, nieko nelaukus išmesti iš Sąjungos, aklinai uždaryti valstybines sienas, pritaikinti sankcijas kaip ir Rusijai, ir tuomet išgirsti jo balsą. Gaila būtų Vengrijos piliečių, bet juk jie išrinko jo partiją vadovavimui.


Šie besibaigiantys 2023 metai pasižymėjo dvejų banditinių stovyklų vedami karai. Ukrainoje nesulaukta norimų pasiekimų fronte. Ukraina jos fronte su Rusija padarė žymią pažangą kuri geriau nei pralaimėjimai.  Putinas tiek įsiutęs ant vakarų, kad nebesukontroliuoja savo kalbų, dažnai pasisakymams prieštaraudamas. Pavyzdžiui, jis nebijo karo vesti su NATO, bet baisiausiai bijo amerikiečių karių įvedimui į Švedija ir Suomiją. Taip nesėkmių paveiktas, Putinas blaškosi. Jo namų frontas taip pat neramus, gal net ir pavojingas jam.


Vidurio rytuose, užpulti žydai ginasi nuo ginkluotų laukinių banditų Hamas vardu. Žydai nutarė, visiems laikams, kur Hamas teroristai bebūtų, juos išnaikinti. Pasaulinė žiniasklaida šaukia, kad Izraelio kariai sustotų ir sėstų prie derybų stalo. Su teroristais? Pagal pasaulinę žiniasklaidą atrodo, jog už tą karo įsiliepsnojimą Vidurio rytuose, kalti yra Izraelio piliečiai. Kaip visuomet, kaltas yra avinas, nors jį ir suėdė vilkas. Nemanau, kad tai būtų naujiena kai JT, jau ne pirmą kartą, už Izraelio – Hamas karą kaltinami žydai. Mano klausimas yra, už ką žydai kaltinami? Ar už tai , kad jie ginasi nuo Hamas teroristų, prisiekusių sunaikinti Izraelį ir jo gyventojus žydus? JT skamba tiktai antisemitinės nuotaikos. JT, nuo jos įkūrimo, buvo pavaldžios komunistų blokui, kuris tęsęsi ir dabar antisemitizmo formoje vadovaujant rusams, buvusiems arba tebesantiems užgrūdintiems komunistams.


Kam nori įtikti niekšai kurie pasiruošę dalinti ne savo? Saksonijos valstijos, Vokietijoje, premjeras patarė užleisti rusams jų okupuotas sritis vardan taikos sudarymo. Ir jis save vadina politiku, nematydamas nieko toliau savo nosies? Nejaugi jis nežino, jog apetitas valgant didėja, ypač rusų. 


Estija, po susitarimo su Ukraina, gali Ukrainai grąžinti, Ukrainos pabėgėlių tarpe tinkamus vyrus Ukrainos kariuomenei kariauti prieš rusus. Tokie net veislei netinkami. 


Rusai giriasi numušę vieną Ukrainos F-16 lėktuvą, kurių Ukraina net neturi. Ne be reikalo sakoma, jog geri sapnai yra blogi sapnai, nes jie neišsipildo. Taip pat blogi sapnai yra geri sapnai.


Putinas ne be reikalo supyko ant japonų už siuntimą Ukrainai Patriot oro apsaugos baterijų. Taip pat Putinas supyko ir ant P. Korėjos už sankcijų Rusijai priėmimą ir vykdymą. Putinas draugų niekuomet neturėjo nes jis draugystę pripažindavo kaip jo pavaldinius.


Amerikoje. Palestiniečiai nerimsta. New Yorke jie demonstruodami užblokavo kelią New Yorko J. F. Kennedy oro uoste, kuris yra uosto teritorija. Policija areštavo 26 demonstrantus. Jie taip pat New Yorke užėmė Fox News būstinę. Palestiniečių įžūlumas kasdien didėja. Blogiausias iki šiol jų „didvyriškiausias“ jų žygis pasižymėjo Washington D. C. Lincolno paminklo išniekinimu. Čia jau per toli nueita. Kas jie tie palestiniečiai? Manau, jog kai kurie iš prigimties yra amerikiečiai. Kiti, tikriausiai įpilietinti. Nejaugi jie galvoja, savo veiksmais pakeisti Izraelio vadovų nuomonę kare su Hamas teroristais. Amerikos valdžia be jokių abejojimų rėmė ir rems Izraelio valstybę. Tą žinant, demonstracijos lieka bereikšmės.  


Linkiu ir noriu, kad ateinančiais metais nutiltų pabūklų dundėjimas ir pramonė pradėtų vėl gaminti žmonių gerovei skirtus reikmenis. Taikos reikšmę privalo suprasti ir kiečiausi despotai ir banditai. Turėkime vilties.




ILSĖKITĖS ČIA VIEŠPATAUJANČIOJE TAIKOJE, TYLOJE IR RAMYBĖJE.

 2023-12-28


Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Mackinac Island pripažintas vienu gražiausių miestų Amerikoje