Tokios tokelės (210) Mišrainė



                         Flag of Ukraine                C:\Users\Albinas\Documents\Work Files\LIETUVA\Lithuania.png           

Geltona, žalia ir raudona, tai mūs trispalvė vėliava.

Po ja stovėti mums malonu, joje tėvynė Lietuva.

Šlovė ir garbė ukrainiečiams kovojantiems už išlikimą su maskoliškuoju pasauliniu teroristu!

Tokie pat linkėjimai ir Izraelio kariams be pasigailėjimo naikinantiems Hamas teroristus, kad po karo kaimynai teigiamai atsilieptų apie Izraelio karius atnešusius taiką ne tik Izraelyje bet ir ramybę regione. Tiek ukrainiečiams, tiek izraelitams linkiu, kad visuomet jūsų laisvės kovose Dievas būtų su Jumis.


Karas Ukrainoje primena pasakojimus apie rusų kovą su vokiečiais Stalingrade. Ten kareivio gyvenimas buvo skaičiuojama valandomis. Į kovą buvo siunčiami beginkliai kariai su įsakymu ginklų ir šalmų pasiieškoti tarp žuvusiųjų. Ta rusiška tradicija naudojama ir dabar                                        Ukrainos kare siunčiant į frontą „nuogus rusų karius“. Rusijos kariuomenėje pasirodė ir kalinių daliniai. Nejaugi rusai su tokia sulopyta kariuomene gali karą laimėti? Juk gėda turėtų būti pačiam Putinui ir karo ministrui Šoigu. Tame kare senka ir Ukrainos jėgos, bet jie laikosi didvyriškai, ypač dabartiniu metų laiku toje pasaulio dalyje. Ukrainos kariai yra geriau aprūpinti nei rusų, ir lengviau atlaiko tą žiaurų klimatą. Ukrainiečiai neina į frontą nuginkluoti savo žuvusius draugus turėdami geras atsargas ginklų bei šovinių. Rusai veikia nepakeičiamu plėšikavimo instinktu.


Namų fronte rusai pravedė įstatymą konfiskuoti iš gyventojų turimus užsienio pasus. Grįžtantys iš užsienio pasų neteks pereinamuose taškuose. Tai demokratija rusiškai, kuri primena sovietinius laikus.
Dalinai, tokiu būdu Putinas nori atkurti Sovietų Sąjungą. Nejaugi Rusijoje nėra psichuškų kurios sutiktų pas save apgyvendinti Putiną?


Pasaulio valstybių vadovai tiek supuvę, kad verčia ginančias save, užpultas valstybes, sėsti su agresorium už vieno stalo taikos deryboms. Deryboms su okupantu? Ukrainos Zelenskis pasakė NE. Taip pat ir žydai sako NE. Kodėl nei viena valstybė nespaudžia Rusiją ieškoti taikos, nors ji yra ta agresorė? Ar pasaulis išsigandęs jų atominės bombos?


Putino taikos sąlygos tai denacifikuota, demilitarizuota ir neutrali Ukraina. Putinas įsitikinęs, kad Ukrainos valdžia yra nacistiškų pažiūrų. Jis nori, kad Ukrainos valdžia būtų parinkta pagal jo kurpalių. Putino taikos sąlygose yra jo noras, kad Ukraina taptų beginklė ir neutrali, kad jis galėtų ją valdyti, nuotoliniu būdu, o gal per savo vietininką valdžioje Kijeve. Tuomet kremlius turėtų visišką Ukrainos kontrolę, ko jis siekia. Ukraina griežtai atsisako bet kokių derybų kol Rusija nepasitrauks iš visų okupuotų sričių. Ukraina nepriims jokių savo nepriklausomybės suvaržymų. Ukraina nebus Rusijos satelitinė valstybė. Šie Ukrainos nusistatymai labiausiai ir erzina Putiną. Bet, pagal Zelenskį, „kas jis“, tas Putinas.


Ukrainos prezidentas dabartiniu metu lankosi įvairiose valstybių sostinėse ir jų Seimuose, „elgetaudamas“ paramos apsigynimo karui nuo Rusijos, kurį ne jis pradėjo.  Tą jo „elgetavimą“ reikia ne niekinti, bet šelpti. Nešelpus bus per vėlu. Rusijos užmačios nesako nieko gero apie likusią Europą. Rusija jau savinasi visą Ukrainos pakrantę Juodoje jūroje. Putinas savo kalbose, savo krašte, nori pasirodyti kaip tikras didvyris. Žinoma, jog melo kojos trumpos. Galbūt tokie Putino žodžiai galioja tolimose provincijose tamsiose Rusijos žmonių masėse.


Zelenskis yra nepakeičiamas ukrainiečių tautos ir valstybės vadovas nenusileidžiantis rusui okupantui. Jis rodo nuovargį kaip ir visa ukrainiečių tauta ir jos didvyriški kariai kurių kelrodis yra tėvynės meilė ir laisvas kraštas. Šios vertybės neužkariaujamos nes jos randasi taitiečių širdyse.


Žydai, ramią neįtartiną naktį, buvo užpulti Hamas teroristų, kurie be pasigailėjimo skerdė gyventojus ir dalį jų išsivarė į vergiją. Dabar pasaulis šaukia, kad žydai tų teroristų pasigailėtų. Vietoje pasigailėjimo, žydai naikindami teroristus pradėjo į jų tunelius pumpuoti Viduržemio jūros vandenį, kad jie ten užsibarikadavę nepritrūktų vandens. Įvairiuose žinių šaltiniuose pranešama ir rodomi paveikslai pasidavusių Izraelio kariams Hamas teroristų grupė. Jie nešaudomi kaip kad rusai daro su pasidavusiais Ukrainos kariais. Izraelio kariai tankiai išsidėstę Gazos mieste iš pasalų užpuolami Hamas teroristų, ginasi pagal galimybes, pridarant neleistinų klaidų. Paskutiniu metu Izraelio kariai nukovė tris, iš belaisvės bėgančius žydus, palaikę juos Hamas teroristais. Iškilo triukšmas ir pradėti tyrimai kodėl savi nušovė savus. Karas neapsieina be nekaltų aukų.


Čiksgos, Bridgeview priemiestyje yra gausus būrys palestiniečių gyventojų, kurie turėdami gerą organizatorių demonstruoja prieš Izraelio veiksmus Gazoje, užblokuodami gatves.  Žydai į tas demonstracijas nekreipia dėmesio, nes jie turi tiktai vieną tikslą, išnaikinti Hamas teroristus. Sunku, gal net neįmanoma apsakyti koks bus palestiniečių likimas po karo toje srityje. Būtų gerai, kad jie galėtų būti tos srities valdytojai be jokios Hamas įtakos. Kiek žinoma, tos srities likimą spręs Izraelis. O dabar, dar kartą noriu paskelbti palestiniečiams, kad Izraelio valstybė ten yra, ji ten ir bus. Todėl verčiau su žydais kalbėti taikos balsu. Privaloma suprasti, kad yra skirtumas tarp karo ir taikos.


Amerikoje antisemitizmas nėra išnykęs arba sunaikintas. Jis randasi visur, aukšto mokslo įstaigose ir žmonių protuose. Palestiniečiai gero organizatoriaus suorganizuoti nebaudžiamai blokuoja kelius trukdydami eismui, reikalaudami taikos Izraelio – Hamas konflikte. Jų nuomone taika, tai Hamas atsigavimas, sustiprėjimas ir tolimesnis žydų negailestingas naikinimas. Pasaulis, ir supuvusi jo spauda, pritaria tokiai palestiniečių nuomonei, įvairiais būdais kenkdami ir išniekindami žydus bei jų maldų namus sinagogas. Žydai to nedaro palestiniečiams todėl, kad jie yra kultūringesnė tauta. Žydai taip pat trokšta taikos, kad galėtų netrukdomi dirbti ir gyventi džiaugsme. Žydai neprivalo gyventi drebėdami dėl savo gyvybių. Pasaulis, bei jo valstybių vyriausi veikėjai, pasižymintys savo kalbomis, privalo įrodyti darbais, kad antrasis Holocaust pasauliui nereikalingas. Bet supuvęs pasaulis to nesupranta visuomet pritardamas teroristų reikalavimams. Supuvęs pasaulis mato, bet nesugeba sutvarkyti jūrų terorą Raudonoje jūroje, Irano terorą Hormūzo sąsiauryje ir rusus Juodoje jūroje. Jeigu pasaulis būtų teisingas ir vieningas teroro baimės rykštės neliktų. Kur tuomet dėtųsi įvairūs valstybių diktatoriai, nepakeičiami valdovai „išrinkti“ valdyti amžinai?


Atėjus švenčių laikotarpiui, linkiu visiems laimingų, džiaugsmingų ir prasmingų Šv. Kalėdų švenčių, kad pasaulyje įsivyrautų taika pripažįstanti kitaip mąstančių žmonių religinius išpažinimus, jų papročius bei jų tautiškus jausmus, kurių niekas neturi teisės kontroliuoti ar iš jų jas atimti, turint omenyje rusus ir palestiniečius teroristus. Visi žmonės yra gimę lygūs, todėl bet koks tautų nužmoginimas yra neleistinas. Lai praeitis tokia išlieka, ji nebepakeičiama, o mes stenkimės įsiliepsnojusią padėtį, pagal galimybes, stabdyti, įskaitant ir tautų migraciją. Naujais Metais linkiu ne vien tik gerovės, bet stipriausios taikos žmonijos tarpe. Taika suteikia žmonijai pažangą, prabangą ir džiaugsmą. Neužmirškime, kad geri teroristai yra negyvi teroristai.


Tai Antro Pasaulinio karo „antžmogių“ nužmoginti žydų tautybės žmonės.


„NEVER AGAIN“.



 2023-12-21

Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Mackinac Island pripažintas vienu gražiausių miestų Amerikoje