Kolorade – kasmetinis bėgimas sausio 13-osios aukoms atminti

2023 m. sausio 8-ąją Kolorado lietuviai paminėjo tragiškus 1991-ųjų sausio įvykius Vilniuje jau tradicija tapusiu pagarbos bėgimu „Gyvybės ir mirties keliu“. Kolorado lituanistinės mokyklos kartu su Kolorado lietuvių bendruomene organizuojamame renginyje kasmet kviečiami dalyvauti lietuviai, esantys bet kuriame pasaulio kampelyje. Dalyvavusieji virtualiai buvo kviečiami užfiksuoti savo nubėgtą distanciją ir ja pasidalinti socialiniuose tinkluose, o bėgusieji realiu laiku Kolorade savo rezultatus fiksavo ir jais džiaugėsi gyvai. 

Prieš bėgimą – kad nesušaltų – dalyviai Carpenter parke, Kolorade, vaišinosi karšta arbata, kava bei kakava, tačiau pradėjus judėti šąlančios galūnės kaipmat atšilo, o netrukus iš po debesų pasirodė ir šildyti ėmė saulė. Nors šio bėgimo esmė – ne kas atbėgs pirmas, greičiausiai už visus finišo liniją kirto vienas jauniausių iš  visų susirinkusių bėgikų, Lietuvos vėliavėle nešinas vos ketverių mažasis lietuvaitis Antanas.

Tokiomis akimirkomis akivaizdžiu tampa vienas svarbiausių tokių simbolinių renginių tikslų – pasakoti vaikams apie jų šaknų istoriją, mokyti paminėti svarbias Lietuvai ir jos žmonėms datas bei įvykius, duoti suprasti, kokia brangi mums, lietuviams, yra ir kaip skaudžiai iškovota buvo Lietuvos laisvė. 


Straipsnio autorė

Kolorado lituanistinės mokyklos mokytoja

Kornelija Viečaitė





















Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės