Šv. Kalėdų belaukiant


Prasidėjus gruodžiui, laikas pradeda suktis pašėlusiu greičiu. Kiekviena diena mus artina prie gražiausių metų švenčių Šv. Kalėdų.

Jau kelintus metus mokykloje skelbiamas Kalėdinių durų konkursas. Mokiniai tariasi tarpusavyje, aptaria įvairias idėjas su mokytojomis, prašo tėvelių pagalbos. Ir prasideda rimtas darbas. Visą šeštadienį mokiniai kruopščiai dirba: kerpa, piešia, klijuoja, lipdo... Kitiems net pritrūksta laiko idėjoms pabaigti. Bet pagaliau darbas baigtas! Mokykla pasipuošusi ir pasiruošusi šventėms. Mokiniai, jų tėveliai ir mokyklos svečiai po mokyklą vaikšto kaip pasakoje. Vienur juos pasitinka besmegenių burys, kitur debesėliai pilni prisėdusių angeliukų, dar kitur pingvinai ar eglė pasipuošusi vaikų rankytėmis. Kiek išmonės, fantazijos ir darbo įdėta. Labiausiai visus sužavėjo devintokai. Jų klasė turi net dvejas duris. Mokiniai šauniai išsprendė šią dilemą: vienos durys pasipuošė garvežio šviesomis, o traukinio bėgiai nuvedė prie kitų durų - tunelio.

Apžiūrėjusi visas duris, komisija ilgai tarėsi, bet priėjo vieningos nuomonės ir skelbia nugalėtojus: pirma vieta – 9 kl. durys su traukiniu, antra vieta – 2 kl. durys - Kalėdų belaukiant. Trečia vieta – 1 kl. durys- Kalėdų senelio briedis. Sugrįžus į mokyklą visų laimėtojų laukia pica.

Tikriausiai visų svarbiausia buvo bendras darbas, gera nuotaika, teigiamos emocijos, kurios šiuo tamsiu laikotarpiu tarsi saulutė šildo ir šviečia.

Todėl atrėjančių švenčių proga noriu palinkėti ramybės širdyse, šypsenos lūpose ir saulės akyse. Apkabinkime artimus, paskambinkime tiems, kas toli....

ČLM direktorės pavaduotoja Vilma Poliuvienė













Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Mackinac Island pripažintas vienu gražiausių miestų Amerikoje