Lietuvos Respublikos ambasada Jungtinėse Amerikos Valstijose


Mielieji,

Kiekvienais metais Lietuvos ambasadoje Vašingtone, kaip ir daugelyje kitų diplomatinių atstovybių, vyksta diplomatų, kariškių ir valstybės tarnautojų pasikeitimai. Šiemet Lietuvos ambasada atsisveikina su ypatingai daug savo darbuotojų. 

Liepos mėnesį kadenciją Vašingtone baigia Nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Jungtinėms Amerikos Valstijoms ir Meksikos Jungtinėms Valstijoms Rolandas Kriščiūnas, darbą JAV sostinėje pradėjęs 2015 metais. Penkeri diplomatinės tarnybos Vašingtone metai Lietuvos ambasadoriui buvo pilni iššūkių, intensyvūs bei atsakingi, o Lietuvos ir JAV santykiai pasižymėjo ypatingai aktyvia darbotvarke. Bendradarbiavimo su JAV stiprinimas visose srityse buvo ambasadoriaus, o kartu ir visos Lietuvos valstybės prioritetas.

Rolandas Kriščiūnas savo kadencijos metu ypatingai akcentavo bendradarbiavimą saugumo ir gynybos srityje, dėkoja Jungtinėms Valstijoms už aktyvią paramą įgyvendinant svarbius energetikos projektus, džiaugiasi geromis prekybos tarp Lietuvos ir JAV tendencijomis, žymių JAV kompanijų investicijomis bei klestinčiais žmogiškaisiais ryšiais tarp Lietuvos ir Jungtinių Valstijų. Ambasadorius ypatingai yra dėkingas už JAV lietuvių bendruomenės indėlį į šių santykių puoselėjimą bei stiprinimą ir Amerikos lietuvių svarų žodį, girdimą JAV administracijos ir Kongreso narių. 

Pasibaigus rotacijai, darbą Lietuvos ambasadoje Vašingtone baigia diplomatai Jonas Mažeika, Kęstutis Vaškelevičius ir Tadas Kubilius. Darbą ambasadoje šią vasarą taip pat baigia Lietuvos gynybos atašė plk. Alvydas Šiuparis ir gynybos patarėjas Vaidotas Urbelis, patarėjas Antanas Pažarauskas, žemės ūkio atašė Vaidotas Ašmonas ir valstybės tarnautojas Marius Junokas. 

Kiekvienas darbuotojas pagal savo galimybes ir darbo pobūdį prisidėjo prie sėkmingos Lietuvos ir JAV strateginių santykių plėtros ir jų stiprinimo. Kartu su ambasados darbuotojais išvyksta ir jų šeimos nariai – sutuoktiniai ir vaikai, kurie pastaraisiais metais tapo neatsiejama kolektyvo dalimi ir prisidėjo prie ambasados veiklos bei Lietuvos atstovavimo Amerikoje. Rudenį džiaugsimės galėdami pasveikinti naujus kolegas ir jų šeimos narius, atvykusius į Vašingtoną.

Ambasadoriaus ir išvykstančių ambasados darbuotojų vardu tariame nuoširdų AČIŪ visiems Jungtinėse Valstijose gyvenantiems lietuviams, o ypatingai Vašingtono ir jo apylinkių lietuviams, už nuolatinį palaikymą, glaudų bendradarbiavimą, patarimus, už įgyvendintus bendrus projektus ir iniciatyvas, vykdomą lituanistinį švietimą. Džiaugiamės nuoširdžiu bendradarbiavimu ir pasiektais rezultatais. Didžiuojamės JAV lietuvių bendruomenės ilgametėmis tradicijomis puoselėjant lietuvybę bei darbais ir idėjomis, kurias Jūs įgyvendinate kiekvienais metais. 

Nuoširdžiai apgailestaujame, kad dėl COVID-19 pandemijos šią vasarą neturime galimybės susitikti Šokių šventėje Filadelfijoje ar pakviesti Jūsų į ambasadą susitikti gyvai ir atsisveikinti asmeniškai. 


Nuoširdžiai Jūsų,


Lietuvos Respublikos ambasados Vašingtone kolektyvas


Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės