Pasaulio lietuvių sporto žaidynės: iš Britanijos atvyksta 340 dalyvių



Lietuvių kilmės sportininkai mėgėjai iš viso pasaulio ruošiasi jau kitą savaitę – liepos 14-17 dienomis – Druskininkuose vyksiančioms Pasaulio lietuvių sporto žaidynėms (PLSŽ). Viena iš didžiausių delegacijų į žaidynes šiemet atvyks iš Didžiosios Britanijos. 

Britanijos lietuvius atstovaus net 340 sportininkų mėgėjų, kurie varžysis beveik visose žaidynių sporto šakose. Britanijos lietuvių sporto asociacijos prezidentas Marius Banaitis teigia, kad sportą mylintiems tautiečiams Jungtinėje Karalystėje PLSŽ yra ypatinga šventė, kurioje sudalyvauti dažnam bendruomenės nariui yra principo ir garbės reikalas.

M. Banaitis pasakoja, kad ruošiantis PLSŽ šiemet Didžiojoje Britanijoje jėgas suvienijo dvi organizacijos – Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenė ir Britanijos lietuvių sporto asociacija. Dėl to ir žaidynėse dalyvausiančių sportininkų mėgėjų skaičius, lyginant su 2017 metais, gerokai išaugo. 

Šiemet Didžiosios Britanijos lietuvius žaidynėse atstovaus 120 dalyvių daugiau nei 2017 metais. Jie varžysis 23 iš 27 sporto šakų, kurias išvysime Druskininkuose.

„Paskutinės PLSŽ vyko prieš penkerius metus, tad bendruomenės nariai šios sporto šventės tikrai labai pasiilgo. Dalis mūsų sportininkų mėgėjų PLSŽ dalyvaus jau po ketvirtą ar penktą kartą. Jiems tai svarbi tradicija ir vienas reikšmingiausių sporto renginių, gyva ir prasminga sąsaja su gimtąja šalimi“, – sako M. Banaitis.

„Smagu, kad prie ilgamečių dalyvių prisijungia ir naujų žmonių, sulaukiame vis daugiau jaunimo. Šiemet turėsime apie 60 sportininkų iki 18 metų amžiaus. Yra ir tokių atvejų, kai žaidynėse dalyvauti ruošiasi kelios tos pačios šeimos kartos. Ir mano paties dukra pirmą kartą varžysis žaidynėse, o man tai jau bus penktasis kartas“, – priduria pašnekovas.

M. Banaičio teigimu, daugelis bendruomenės narių žaidynėse dalyvauja iš idėjos ir vedini PLSŽ vertybių. Daugelis nori patirti bendrumo jausmą, kurį suteikia sporto šventė, vienijantis pasaulio lietuvius. Visgi, Britanijos lietuvių sporto asociacijos prezidentas pažymi, kad taip pat svarbus ir sportinis azartas bei noras laimėti, įveikti save ar varžovus.

„2017 metais iš žaidynių parsivežėme 20 medalių. Šiemet konkrečių tikslų nekeliame, tačiau, žinoma, norime pasirodyti kuo geriau. Tai nėra lengva, nes į žaidynes susirenka tikrai daug pajėgių sportininkų mėgėjų. Kaip rodo patirtis, ypač stiprūs varžovai iš Lietuvos. Visgi ir Britanijos lietuvių gretose netrūksta talentingų ir atsidavusių sporto entuziastų, tad laukia išties įdomios kovos“, – sako M. Banaitis.

Jis pasakoja, kad savotiška šių kovų repeticija įvyko gegužės mėnesį Londone surengtose pirmosiose Britanijos lietuvių sporto žaidynėse, kuriose dalyvavo per 200 sportininkų mėgėjų. Anot M. Banaičio, tai rodo, kad Britanijos lietuviams noro sportuoti netrūksta, tik kartais reikia papildomo paskatinimo tai daryti įsitraukiant į sporto bendruomenių veiklą. M. Banaičio manymu, PLSŽ neabejotinai yra viena iš tokių paskatų.

Liepos 14-17 dienomis Druskininkuose vyksiančiose Pasaulio lietuvių sporto žaidynėse dalyvių ir žiūrovų laukia ne tik atkaklios varžybos, bet ir šventinės atidarymo bei uždarymo ceremonijos, teatralizuota eisena „Aš – Lietuva“, atsispaudimų nuo žemės rekordo siekimas, atlikėjų Vido Bareikio ir „Giunter Perccusions“ koncertai, DJ muzika, šviesų ir lazerių šou bei kitos pramogos.


Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės