JAV lituanistinėms mokykloms – Aurimos Dilienės naujos knygos pristatymas

Atvelykio sekmadienio popietę Kolorado lituanistinė mokykla pakvietė JAV lituanistinių mokyklų mokytojus ir tėvus į virtualų susitikimą su gydytoja psichoterapeute Aurima Diliene, kuri pristatė ką tik išleistą savo knygą mokytojams ir tėvams „Gyvenimas su vaikais“. 

A.Dilienė septynerius metus kartu su šeima gyvena Prancūzijoje, veda konsultacijas gyvai ir nuotoliniu būdu, rašo knygas. Susirinkusiems klausytojams  autorė pasakojo, kad į naują, jau 4-ąją savo knygą „Gyvenimas su vaikais“, įdėjo daug energijos, minčių ir širdies. Čia sugulė sukaupta didžiulė jos praktinė šeimos terapijos, konsultacijų ir motinystės patirtis. Dvidešimt aštuoni skyriai – tai 28 vaiko, jaunuolio, žengiančio į savarankiško suaugusiojo gyvenimą, metai. Kiekvieniems metams tenka po skyrių, nes būtent tiek laiko ir pati  autorė esanti mama.

Pasak psichologinių knygų autorės, ši knyga skirta visiems, kurie atsiduria vaiko augimo procese. Knygoje papasakota jos asmeninė istorija, kurioje viena iš dukrų tampa pagrindine heroje, turi uždavinį įkvėpti skaitytoją pokyčiams. Šeimos gydytojai, pediatrai, auklės, psichologai, mokytojai skaitydami prisiminis anksčiau studijuotus dalykus ir atras naujų idėjų, kurios padės labiau suprasti vaikus ir pagelbėti tėvams. Šioje knygoje, prilygstančioje vadovėliui, tėvai neras patarimų, kaip auginti vaikus, bet ras naujų minčių, kaip su vaikais reikia gyventi ir jiems padėti augti. Knygoje aprašomos tokios temos kaip lytinis gyvenimas be kaltės, kaip išgyventi skyrybas, vėlyvąją paauglystę, kaip vaikams bendrauti  su tėvais, kad abi pusės išlaikytų gerą tarpusavio santykį ir kitos temos.

Tai buvo pirmas tokio pobūdžio susitikimas su savo srities specialiste, kurį organizavo Kolorado lituanistinė mokykla. Kaip ir Kolorado, taip ir daugelio lituanistinių mokyklų mokytojai su savo mokiniais susitinka vieną kartą per savaitę. Lituanistinės mokyklos yra nutolusios daugybę kilometrų nuo Lietuvos, tad užsienio lietuvių bendruomenėse daugelis mamų ir tėčių tampa mokytojais ir savo, ir kitų šeimų vaikams. O klausimų padedant ugdyti vaikus gali iškilti įvairiausių. Susitikimo metu klausytojai į savo klausimus išgirdo daug atsakymų. Mokytojams knyga gali būti puikus įrankis, kaip susiduriant su vaikų elgesio problemomis klasėje, korektiškai patarti tėvams apie jų vaikus, remiantis tokių autorių ir specialistų kaip Aurima Dilienė žodžiais.


Teksto autorė:

Kolorado lituanistinės mokyklos mokytoja

Aura Juškevičienė









Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Mackinac Island pripažintas vienu gražiausių miestų Amerikoje