Kur reikės dėvėti kaukes, panaikinus privalomą reikalavimą dėl kaukių Čikagoje?

 

Čikagos miestas paskelbė, kad jau kitą savaitę bus panaikintas reikalavimas dėvėti apsaugines veido kaukes patalpose ir rodyti pasiskiepijimą patvirtinančius dokumentus. Panaikinus šį reikalavimą, vis dar bus vietų, kur veido kaukių reikės. Vasario 28 d. daugelyje viešų vietų nustos galioti reikalavimas dėvėti apsaugines veido kaukes patalpose, rodyti pasiskiepijimą patvirtinančius dokumentus. Reikalavimai bus panaikinti tokiose vietose kaip sporto salės, įvairios įmonės ir restoranai, bet jis galios šiose vietose:

Sveikatos priežiūros įstaigose

Ligoninių, gydytojų kabinetų ir kitų medicinos įstaigų bus prašoma ir toliau laikytis reikalavimo dėvėti apsaugines veido kaukes.

Viešajame transporte

Federalinė vyriausybė tebetaiko reikalavimą dėvėti apsaugines veido kaukes viešajame transporte, įskaitant lėktuvus, traukinius ir autobusus. Čikagos miestas šio reikalavimo toliau laikysis CTA autobusuose ir traukiniuose.

Bendruomeninėse patalpose

Čikagos pareigūnų teigimu, ir toliau bus reikalaujama, kad apsauginės veido kaukės liktų galioti tokiose įstaigose, kaip kalėjimai ir benamių prieglaudos.

Ilgalaikės priežiūros įstaigose

Federalinė taisyklė dėvėti apsaugines veido kaukes liks galioti ir ilgalaikės priežiūros įstaigos darbuotojams.

Kitose vietose

Čikagos merė Lori Lightfoot sako, kad kitos vietos ir verslas gali savo nuožiūra taikyti anksčiau nurodytus reikalavimus.

Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės