Lietuvos Garbės konsulo dr. Jono Prunskio pranešimai



Lapkričio 17 d. Lietuvos Garbės konsulas dr. Jonas Prunskis dalyvavo Phoenix, Arizonoje vykusiame Republican Governors Association (RGA) susitikime, kur pasidalino informacija ir mintimis apie opioidų epidemiją, kuri ypač susijusi su Fentanyl vartojimu ir šio opioido daroma žala žmonių sveikatai. Savo pranešime dr. Prunskis pabrėžė, kad nuo šio narkotiko per metus Jungtinėse Valstijose šiemet mirs apie 100.000 žmonių – dvigubai daugiau nei prieš keletą metų. Didelis kiekis šio pavojingo opioido į JAV patenka iš Kinijos ir Meksikos. 

Ši ir kitos aktualios temos – nelegali migracija, mokesčių mažinimo galimybės, Lietuvos politinė bei ekonominė situacija – buvo aptariamos dr. Prunskio susitikimuose su buvusiu Maino valstijos gubernatoriumi Paul Lepage, Nebraskos gubernatoriumi Pete Ricketts, Pietų Karolinos gubernatoriumi Henry McMaster, Arizonos gubernatoriumi Doug Ducey, Texas gubernatoriumi Greg Abbott, Nebraska gubernatoriumi Peter Ricketts, New Hampshire gubernatoriumi Chris Sununu, naujai išrinktu Virginia valstijos gubernatoriumi Glenn Youngkin ir kitais politikais. 


NUOTRAUKOSE


Dr. Prunskis su naujai išrinktu Virginia valstijos gubernatoriumi Glenn Youngkin.




Susitikimas su Pietų Karolinos gubernatoriumi Henry McMaster.




Su Arizonos gubernatoriumi Doug Ducey


.


Su Texas gubernatoriumi Greg Abbott (k.) ir Nebraskos gubernatoriumi Pete Ricketts (k.) kalbasi Pasaulio Lietuvių Bendruomenės narys Kęstutis Eidukonis.




Su New Hampshire gubernatoriumi Chris Sununu.



Lapkričio 16 d. Lietuvos Garbės konsulas dr. Jonas Prunskis dalyvavo Arkansas Piktnaudžiavimo vaistais prevencijos aukščiausiojo lygio susitikime (Arkansas Prescription Drug Abuse Prevention Summit), kur Arkansas Generalinės prokurorės Leslie Rutledge kvietimu skaitė pranešimą plenarinėje sesijoje. Konferencijoje dalyvavo apie 700 teisininkų, medikų, kovos su narkotikais ir slaugos specialistų, policijos darbuotojų, farmacininkų..




 

NUOTRAUKA

Dr. Prunskis (k.) su kitu plenarinės sesijos pranešėju - atsargos generolu majoru Arthur Dean, dabar einančiu Community Anti-Drug Coalitions of America (CADCA) direktorių tarybos vykdomojo direktoriaus pareigas.


LR Garbės konsulato Aspene, CO informacija 





Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės