PRIEŠ KORONAVIRUSĄ IMUNITETUI STIPRINTI PATARIA VINCENTAS SAKAS, NEPRIKLAUSOMAS MITYBOS IR KULINARIJOS EKSPERTAS

 

1,1bspanguolės

Norėdami būti sveikais - tik atsikėlus išskalaukite burną šiltu vandeniu ir išgerkite stiklinę šilto vandens su šaukštu 6%  obuolių acto. Tikras obuolių actas labai silpnas ir gerai padeda tiems, kas serga skrandžio opalige, ypač kas skundžiasi skrandžio rūgštingumu, sunkumu, bėdomis virškinant. 

Tikras ryžių ir obuolių actas nesukelia rūgštingumo, o  atvirkščiai - pagerina jo šarmines reakcijas. Net jei pavalgius jaučiate sunkumą, skaudėjimą skrandyje, jei sustojo virškinimas, - negerkite visokiausių vaistų, o tik pusę puoduko šilto vandens su šaukšteliu 6%  obuolių acto. 

Būtent taip – rytais išgerdami 2% ryžių acto šešis tūkstantmečius elgiasi kinai ir todėl pusantro milijardo žmonių beveik neserga širdies ir kraujagyslių ligomis.


8ea5abb28410cd35507f6d6c870c831c

SENSACIJA, - KAI PRADĖJO SIAUSTI KORONAVIRUSAS, SVARBIAUSIAS DALYKAS YRA IMUNITETO PRIEŠ ŠĮ IR KITUS GRIPO VIRUSUS STIPRINIMAS

Plakikliu (blenderiu – kainuoja pigiau grybų) sutrinkite 700 g lietuviškų spanguolių, 500 g lietuviško medaus, 50 g kaimiškų česnakų. Taip pat sutarkuokite 20 g nuluptų laukų krienų, 20 g imbiero, sumaišykite su spanguolėmis, po to įmaišykite 10 g lietuviškos bičių duonelės, 5 g lietuviško medaus žiedadulkių, 5 g šviežiai pakepintų maltų garstyčių, 5 g šviežiai maltų cinamonų, 1 g šviežiai maltų aitriųjų paprikų (galima sumalti kavos malūnėliu). Laikykite šaldytuve inde su dangteliu.

10-15 minučių po to, kai ryte išgėrėte tikro obuolių acto,  išgerkite šaukštą sveikatinančio Vincento antigripino. 

Kol siaučia epidemija, Vincento antigripiną gerkite ir vakarais.

Epidemijos metu daug ir dažnai valgyti česnakų, svogūnų, šviežiai trintų krienų, ypač sveika rauginti agurkai, kitos raugintos daržovės ir vaisiai dar geriau beveik kasdien, kas vakarą suvalgyti 100g raugintų kopūstų, pagardintų smulkiai kapotais svogūnais ir kanapių arba sėmenų aliejumi. 

Iš vis išmeskite iš savo mitybos marinuotus agurkus ir kitas marinuotas daržoves bei vaisius.

Būtinai padėkite savo kūdikėlių imunitetui: nakčiai sutrinkite kelias  česnako skilteles į košelę ir įdėkite kūdikėliui į kojinytes nakčiai taip, kad česnakas liestų padukus. 

Saugokite save nuo užsikrėtimo gripu: išeinant ir pareinat iš namų kaukę ir pirštines apipurkšite 100-procentiniu spiritu, po to ūkišku nusiplaukite rankas ir kuo dažniau plaukitės rankas (būtinai to reikalaukite iš vaikų), ypač prieš ruošiant ar imant į rankas valgį. Eidami į gatvę, parduotuvę ir darbe nešiokite  spiritu išpurkštą kaukę, o į batus įdėkite po skiltelę česnako. Nebijokite jo kvapo, nes daug geriau česnaku kvepėti, nei sirgti...

Parėję namo iš darbo arba lauko, tuoj pat nusiplaukite rankas, suvalgykite porą šaukštų spanguolių arba bruknių. Kasdien ypač vakarais, valgykite kaimiškos juodos ruginės duonos su kaimišku sviestu, sočiai pabarstę kaimiškais česnakais. Parduotuvėse tikros duonos nėra, tik jos pakaitalai. Aš perku iš Panevėžio Jūratės Vytėnienės duoną, Klaipėdoje turgelyje prie Akropolio galite gauti jos sesers Ramunės Petkevičienės tikros duonos. 

Valgius gaminkite su daug česnakų, daug svogūnų, patiekalus duokite ne su chemikalų ir krakmolo prifarširuotais parduotuviniais kečupais, o su savo paruoštomis garstyčiomis arba krienais. 

Per gripo epidemijas išmeskite iš valgiaraščio chemiškai ypatingai užterštą vištieną ir kalakutieną, krabų lazdeles, šaldytas žuvis, šaldytas daržoves ir šaldytus vaisius, šaldytus bulvių ir miltų pusgaminius (cepelinus, koldūnus, virtinius, blynus ir visą kitą jovalinį prastmaistį), išmeskite iš mitybos lašišas, doradas, pangasijas ir tilapijas, krevetes, visus konditerijos gaminius, nes juose esantys cheminiai preparatai ir ypač cukrus naikina žmogaus imuninę sistemą. 

Atminkite, kuo daugiau parduotuvinių sausainių, vaflių, pyragaičių, tortų, batonų ir bandelių, kitų šių dienų konditerijos gaminių, tuo suaugusiems daugiau ligų, o vaikeliams ir jaunimui ne tik ligų, bet ir dar didesnis spuogų skaičius ant veidelių.


9dc00a8b9b6e438799b8207cc841bb47


Nepatingėkite pasidaryti sveikatinantį apsauginį spanguolių arba bruknių gėrimą: sutrinkite plakikliu (blenderiu) 500 g uogų, sutrinkite trintuve arba išspauskite preseliu 50 g česnako, sumaišykite su 100 g medaus ir taip laikykite uždarame inde šaldytuve. Geriant į 200 g vandens įplakite 50 g uogų mišinio. 

Gripo epidemijos laikotarpiu vaikus girdykite tik šviežiomis, ką tik išspaustomis šviežių daržovių, uogų ir vaisių sultimis, bet jokiu būdu neduokite vaikams gerti sulčių iš pakelio, nes tenai yra ne sultys, o chemizuoti ir supersaldinti pakaitalai, surogatai, jokiu būdu neduokite nuodingų bamblinių limonadų, niekada savo vaikams nepirkite gira nebuvusių „girų“ bei organizmą alinančių cocapepsicolų, fantųspraitų, ir ypatingai nuodingų „energinių“ gėrimų.

Galima gerti ir karštą arbatą su imbieru, citrina ir medumi. 


orig

Karšta arbata su imbieru. 200 g nulupto imbiero supjaustyti labai smulkiais kubeliais, 2 citrinas (220 g) gerai nuplauti, supjaustyti plonais griežinėliais, o juos dar nedideliais trikampėliais ir viską išmaišyti su 180 g medaus. Laikyti uždarame inde šaldytuve. Išeiga – 600 g. Patiekiant, į stiklinę įdėti 50 g mišinio, užplikyti 150 g karšto vandens.

Pradėjus kosėti, gerkite karštą tiktai tikrą kaimišką pieną su medumi ir česnaku. 200 g naminio pieno (jokiu būdu ne parduotuvinio, nes ten yra ne pienas, o tik pieno pakaitalas, surogatas) pakaitinkite iki 40 laipsnių, ištirpinkite jame nubrauktą šaukštą medaus, šaukštelį trinto česnako ir mažais gurkšneliais išgerkite.


chesnok


 Geriausias antigripinis inhaliatorius – česnako stagarų dūmai, nes jie iš kart sunaikina bet kokio gripo bacilas. Atsiradus pirmiesiems gripo požymiams, pradėjus snargliuoti, tuoj pat čiupkite česnakų stagarą, uždekite jo galą, užgesinkite, o aitrius jo dūmus kvėpkite į save per atvirą burną ir nosį kiek galima giliau, kad apimtų net smulkiausius bronchus. Būtinai namuose turėkite česnakų, dažnokai padeginkite česnakų stagarus ir patiems jais pakvėpuokite, ir kambarius, ypač vaikų, pakvėpinkite. 


Suskaudus gerklei, išvirkite bulvių su lupenomis, nupilkite vandenį ir, užsidengę galvą rankšluosčiu, giliai kvėpuokite bulvių garais.


Svarbiausiai – mūvėkite šiltas kojines, geriausiai vilnones. Jei pajutote negalavimą, pakaitinkite kojas karštame vandenyje su garstyčiomis, nušluostykite, apsimaukite vilnones kojines ir griūkite lovon. Jokių televizorių, - tik knygą į rankas...

6

Nėra geresnio vaisto už garinę lietuvišką pirtį, tačiau ne visi jas turi. Todėl du kartus per savaitę prieš einant gulti pasidarykite 45 laipsnių karščio vonią ir sėdėkite karštame vandenyje 10 minučių. Kam sunku, ką kamuoja širdies negalios, apsišlakstykite galvą, krūtinę šalia pasidėtų šaltu vandeniu. Išlipę apsišluostykite, susivyniokite į lininę ar medvilninę paklodę, gulkite į lovą ir apsiklokite. Kai gerai išprakaituosite, pasikeiskite patalynę ir ramiai... miegokite...

O svarbiausiai gripo epidemijos metu nereikėtų gerti alkoholinių gėrimų, net vyno, nevalgyti parduotuvėje pirktų konditerijos gaminių, kuriuose yra daug chemikalų, naikinančių mūsų organizme esančias kovingas, imunitetui būtinas bakterijas.


zenkliukai-03     11. Sako emblema

 Nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas

Vincentas Sakas

     


Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės