Tokios tokelės (95) Politika



Tokio Olimpiadoje patirta nemažai neigiamų dalykų. Svarbiausi, tai nebuvimas sirgalių, nebuvimas triukšmo, ir svarbiausia nebuvimas peštynių. Juk peštynės irgi savotiškas sugebėjimų bei galimybių įrodymas. Trumpai, Tokijo 2021 Olimpiada esanti niūri.

Dėl laimėjimo medalių varžėsi geriausi iškilę sportininkai. Vien tik pasiekti tokį tašką kur galimybė, pasaulinėje arenoje, paskutiniame ture varžytis su lygiais, yra neapsakomai didelė garbė. Aišku, kur vyksta bet kokios varžybos, laimėtojais tampa ne visi. Tiktai geriausi iš geriausių susirenka aukso medalius. Jeigu varžybos vyko sklandžiai ir tvarkingai, pavydėti nugalėtojams neturime pagrindo. 

Šių metų Olimpiada vyko neįprastomis sąlygomis. Žaidėjų galimybę dalyvauti, kliudė Pandemija su Covid-19 virusu. Išskyrus tą virusą, kaip visuomet, žaidimo dalyviai buvo rūpestingai tikrinami dėl naudojimo įvairių neleistinų preparatų. Čia irgi savotiškas lošimas: pralysiu – nepralysiu. 

Kartais visai neteisėtai yra smerkiami arba garbinami JAV prezidentai dėl išmokų susijusių su pandemija. Nei vienas prezidentas neturi savo žinioje trilijonų JAV dolerių. Šiam išmokėjimo orkestrui diriguoja JAV Kongresas. Demokratai turėdami daugumą, tiktai dėl ateinančių rinkėjų balsų, tapo labai dosnūs. Demokratai duoda, už juos „reikia“ balsuoti. Gavėjams, iš kur pinigai imami, nerūpi. Jiems net nerūpi, kad valdžia ir demokratų Kongresas prasiskolinęs astronomines sumas. Jiems svarbu tiktai gauti. Apie sąžiningą pragyvenimo užsitarnavimą savais darbais ir mokėti mokesčius, jiems ne pakeliui. Toks tinginių galvojimas. Ai, kokie baisūs tie pajamų mokesčiai. Tokiu būdu demokratai „skandina“ kraštą. Kažkur auga medis kurio vaisius yra doleris. Tas medis vadinasi SKOLA. Ar ta skola bus kada nors  gražinta? Lietuviškai sakoma „Skola ne žaizda, neužgyja“?

Ar ne perdaug atsiranda anglų kalboje „įžeidžiančių“ žodžių? Kas, ar B L M, Antifa ir dar kažkokie tinginiai bei iškrypėliai neturėdami darbo ieško priekabių visur? Iki šiol buvo įmanoma kalbėti ir susikalbėti angliškai. Ar anglų kalba pasiduos įvairių iškrypėlių reikalavimams? Juk juodą nebegalima vadinti juodu, bet privalome gerbti tos pačios lyties poras. Amerikos vėliavai irgi metamas vergijos šešėlis. Ar kam rūpi, kad Amerika žengia į bedugnę? Svarbu tinginiauti ir gauti valdiškas išmaldas.

Prezidentas Trump stengėsi panaikinti tą tinginių klasę, kas jam dalinai pasisekė. Šis, dabartinis, vogtų balsų prezidentas, tą tinginių klasę atgaivino. Jo pirmtakas stengėsi įdarbinimu, šis rodydamas savo dosnumą naikina Amerikos pasiekimus, suteikdamas darbus kinams. Būti dosniam vien tik savo krašto žmonėm negalima, reikia atsižvelgti į aršiausią priešą Kiniją ir ją aprūpinti bent darbais. Gera ir malonu būti JAV prezidentu nors, Amerikos istorijoje, net pačiu blogiausiu. Prie to blogio prisideda, skaičiuojant ir perskaičiuojant paskutiniųjų balsavimo duomenis. Čia pasirodo  demokratų spirginimas lyg keptuvėje, be taukų. Spardosi naudojant visų instancijų teismus, visuomet pralaimėdami. Demokratai, norėdami nuslėpti balsavimų suktybes, siekia nepasiekiamo. Tikriausiai, pasimokino iš Don Kichoto, kuris irgi siekė nepasiekiamo, pareikšdamas: „It is my quest to follow that star, no matter how hopless, no matter how far“.


2021-7-28


Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės