LSU bendradarbiaus su Profesionalių futbolininkų asociacija


Lietuvos sporto universiteto (LSU) socialinių partnerių ratą papildė Profesionalių futbolininkų asociacija (PFA Lietuva). Bendradarbiavimo sutartį savo parašais patvirtino LSU rektorė prof. dr. Diana Rėklaitienė ir PFA Lietuva prezidentas Arūnas Klimavičius. 

„Bendradarbiavimas su PFA Lietuva mums yra labai svarbus – siūlysime asociacijai įvairius mokymus, kursus, kviesime studijuoti ir kitaip kelti kvalifikaciją futbolininkams. LSU sudaro galimybes įvairaus meistriškumo sportininkams studijuoti pagal individualų studijų planą bei tęsti sportinę karjerą. Be to, praėjusių metų rudenį LSU atvėrė Nacionalinis dvikryptės sportininkų karjeros centras, kuris rengia neformalius mokymus ir individualias konsultacijas visoje Lietuvoje“, – teigė LSU rektorė. 

Pagal bendradarbiavimo sutartį LSU sudarys sąlygas PFA Lietuva siunčiamiems specialistams kelti kvalifikaciją Universitete, naudotis LSU metodine bei materialine baze, užtikrinti savo atstovų dalyvavimą PFA Lietuva renginiuose. 

„PFA Lietuva tikslas – suteikti visokeriopą pagalbą futbolininkams. Jų karjera nėra amžina, tad reikia nepamiršti ir galimybių studijuoti. LSU yra sporto mokslo lyderis šalyje, jame turėtų studijuoti kiekvienas, kuris galvoja apie ateitį ne tik futbolo aikštėje. Džiaugiamės, kad galėsime bendradarbiauti, o futbolininkams bus suteiktos naujausios žinios“, – sakė PFA Lietuva prezidentas, buvęs profesionalus futbolininkas A. Klimavičius. 

Per 20 metų trukusią profesionalaus futbolininko karjerą jis žaidė Panevėžio „Ekrano“, „Trakų“ („Riterių“), „Jonavos“, „Kauno Žalgirio“ futbolo klubuose. 2007–2016 metais A. Klimavičius rungtyniavo aukščiausiuose Rusijos ir Kazachstano futbolo divizionuose. Daugiau nei 40 rungtynių Lietuvos vyrų futbolo rinktinėje sužaidęs gynėjas įmušė tris įvarčius.  Beje, A. Klimavičius yra ir LSU alumnas, baigęs treniravimo sistemų bakalauro studijas.

Naujieji partneriai konsultuos LSU personalą tobulinant studijų programas, planuoja užsakyti mokslinius tyrimus ir testavimus sporto ir sveikatinimo srityse, esant galimybei sudarys sąlygas LSU studentams atlikti praktiką PFA Lietuva, kvies LSU specialistus į asociacijos organizuojamus susirinkimus, konferencijas, seminarus, kursus, sporto ir kitus renginius. 

LSU ir PFA Lietuva vykdys ir kitus bendrus projektus, susijusius su sporto mokslo, švietimo, sporto ir sveikatinimo veiklomis. 


Lietuvos sporto universiteto informacija



Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės