Jaunimo Centro šeimos “Golfo diena”

Vis ieškodama įvairių būdų naujai šildymo sistemai įsigyti, Jaunimo Centro taryba nutarė išbandyti kai ką ypatingo. Pasiskolinę sumanymą iš Pasaulio Lietuvių Centro, “Rotary klubo” ir Čikagos lietuvių golfo klubo, centras sugalvojo surengti golfo išvyką. Tačiau, skirtingai nuo jų, Jaunimo Centras suorganizavo šeimos golfo dieną, skirtą šeimoms, pavieniams asmenims bei mažiesiems golfo žaidėjams. Tai nebuvo turnyras, o puiki proga įvairaus amžiaus žaidėjams ar mėgėjams pabūti kartu ir pasidžiaugti paskutinėmis gražiomis spalio dienomis.

“Golfo diena” įvyko Stoney Creek golfo aikštėje. Pusryčiais (bandelės, riestainiai ir saldžios bandelės) pasirūpino “Bake for Me” kepykla. Nors diena išaušo debesuota, nelijo. Pamažu pradėjo rinktis savanoriai: Čikagos lituanistinės mokyklos dešimtokai, padėjėjai ir žaidėjai. Užkandę ir pasistiprinę, visi ruošėsi draugiškoms rungtynėms. Žaidę golfą pradėjo 9 val. ryto, o žaidę golfiuką (mini-golf) – 11 val. ryto. Žaidėjai įsėdo į savo golfo mašinas (angl. golf carts). Visi pradėjo žaisti tuo pat metu, tik nuo skirtingų duobučių, todėl nereikėjo laukti, kol viena komanda baigtų žaisti ir pradėtų kita. 

Kai kurias duobutes rėmė ypatingi rėmėjai – “National Lithuanian American Hall of Fame”, “Milda’s Corner Market” (Union Pier, MI), “Lithuanian Plaza Bakery and Deli”, Alvida Baukus “Green Acres Realty”, “Gitana’s Special Sweets”, Rūta Šepetys, “Della Graphics Corp.” ir “Draugo” laikraštis. Renginio metu buvo galima nupirkti lašiniuočių, kibinų ir valgomų saldžių “golfo kamuoliukų”. Žaidėjai turėjo progą parodyti savo golfo sugebėjimus – smūgiuodami kamuoliukus arčiausiai duobutės, atlikdami ilgiausią smūgį, tiesiausią smūgį ir ilgiausiai smūgiuodami į duobutę. Laimėtojams įteiktos prasmingos dovanėlės. 

Po žaidimų ir rungtynių visi rinkosi į restoraną pietums. Vyko ir tylusis aukcionas, kurio metu dalyviai galėjo laimėti įvairių prizų. Pintines-prizus parūpino Jaunimo Centro tarybos nariai Rima ir Jonas Žiūraičiai. Nuoširdžiai jiems dėkojame.

Žaidėjai, savanoriai ir pagalbininkai ilgai nesiskirstė, džiaugėsi laimėjimais, žaidimu, oru ir draugyste. Nors susirinko nedidelė grupė žmonių, visi liko patenkinti, žadėjo dalyvauti ir kitais metais. Sulaukėme keleto pasiūlymų, ką reikėtų pakeisti ar pagerinti kitų metų “Golfo dienoje”. Ačiū visiems dalyvavusiems, nepabijojusiems atvažiuoti ir parėmusiems Jaunimo Centro naujos šildymo sistemos projektą.


Rita Rasymas





Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės