Pranešimas apie virtualią paskaitą rugsėjo 26 d.-Linas Kojala apie Baltarusiją



 Šiaurės Amerikos ateitininkų taryba ir Šiaurės Amerikos Studentų ateitininkų sąjunga kviečia Jus į paskaitą virtualioje erdvėje:


Linas Kojala - "Protestai Baltarusijoje ir kiti iššūkiai Lietuvai"


Prelegentas supažindins klausytojus su Baltarusijos post-sovietine istorija, papasakos apie neseniai vykusius ir suklastotus rinkimus ir Baltarusijos žmonių taikų pasipriešinimą diktatoriui, bei aptars Lietuvos santykius su Baltarusija. Padiskutuosime kaip mes, pasaulio lietuviai, turėtumėm reaguoti į šiuos įvykius.


šeštadienį, rugsėjo 26 d.

11 v.r. (Čikagos laiku, CST)

Zoom Video Webinar


Kviečiame renginiui užsiregistruoti įvedant šią nuorodą į naršyklę (browser)--<https://zoom.us/webinar/register/WN_tNsW5YBtQ--Zo5jL6b5n2A> bus galima rasti ateitis.org


Jums užsiregistravus e-paštu bus atsiųsti prisijungimo duomenys. Jeigu turite klausimų, prašau rašykite į saat@ateitis.org.


Linas Kojala yra Rytų Europos studijų centro (RESC) direktorius, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas, Asocijuotas ekspertas (Associate) Harvardo universiteto Daviso Rusijos ir Eurazijos studijų centro Derybų grupėje (Negotiation Task Force) (JAV) bei Tyrėjas (Research Fellow) analitiniame centre “Foreign Policy Research Institute” (JAV). Gavęs prestižinę Fulbrighto stipendiją mokėsi Harvardo universitete JAV (2017-2018). Linas Kojala yra dirbęs žiniasklaidoje, taip pat Užsienio reikalų ministerijoje, vadovavęs įvairiems tarptautiniams projektams, rengęs akademinius tekstus, buvęs kelių monografijų bendraautorius.


2019 metais pristatė knygą “Europa? Pokalbiai su prezidentais, ministrais, patarėjais ir taksistais apie mūsų ateitį” (Tyto Alba), 2020 metais išleido knygą “Baltieji rūmai ir Lietuva: Bushas, Obama, Trumpas..?” (Tyto Alba). Komentuoja tarptautinės politikos aktualijas Lietuvos ir užsienio žiniasklaidoje, yra parengęs tekstų ar komentarų tokiose žiniasklaidos priemonėse kaip CNN, BBC, Vokietijos, Prancūzijos, Nyderlandų visuomeniniams transliuotojams. 2019 m. ir 2020 m. DELFI portalo surengtoje apklausoje pripažintas atitinkamai trečiu ir ketvirtu įtakingiausiu Lietuvos visuomenininku.


Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės