Kaip vienintelė kandidatė tapo neatsiejama Kolorado lituanistinės mokyklos šeimos dalimi

Nepaslaptis, kad lituanistinės mokyklos JAV išskėstomis rankomis laukia praktikantų, atvykstančių pagal tarptautinės praktikos lituanistinio švietimo įstaigose užsienyje programą. Jauni, aktyvūs, išsilavinę žmonės iš Lietuvos įneša daug naujų idėjų, netikėtų mokymo metodų, visus užkrečia savo užsidegimu ir energija. 

Nedidelė, bet aktyvi Kolorado lituanistinė mokykla taip pat suskubo pildyti dokumentus, kad galėtų pakliūti į praktikantus priimančių mokyklų sąrašą. Bet kas norės vykti tik į metus gyvuojančią mokyklą, apie kurią mažai kas yra girdėjęs? Simona Bataitytė. Vienintelė kandidatė, išreiškusi norą atvykti į nuostabaus grožio Kolorado valstiją ir prisijungti prie čia gyvenančios nedidelės lietuvių bendruomenės.

Pokalbis su Simona buvo lengvas ir sklandus. Abiejų pusių lūkesčiai buvo panašūs, ir iššūkių nebijanti Lietuvos skautė, turinti ne tik tinkamą išsilavinimą, bet ir darbo patirties, gražių idėjų, neišsemiamus edukacinių žaidimų lobius ir gitarą ant peties, sausio mėnesį atvyko į Koloradą.

Atvykusi Simona greitai įsiliejo į mokyklos bendruomenę, ėmė mokyti vaikus lietuvių kalbos ir literatūros, organizuoti šventes ir vaikų pasirodymus, dalintis idėjomis ir jas įgyvendinti. Jai pavyko gimtąja kalba prašnekinti net mažiausiai kalbančius, nes juk ji „nesuprato“ angliškai, kadangi yra iš Lietuvos. Puikus triukas, Simona!

Tik Simonos dėka nuostabaus grožio Lietuvos skautų daina, atliekama mažųjų lietuvaičių, suskambo tūkstančius kilometrų nuo Lietuvos - Lietuvos Nepriklausomybės dienos minėjime Kolorade. Net pandemija nesustabdė Simonos iniciatyvumo. Kiek daug naujų idėjų jai pavyko įgyvendinti vedant pamokas Zoom pagalba! O kur dar kassavaitinis pasakų vakaras vaikams, seminarai mokytojams, smagi mokyklos uždarymo šventė. Galėtume vardinti ir vardinti... 

Simona, ačiū tau, kad nepabijojai būti pirmąja, kad atvažiavai su atvira širdimi ir noru dalintis. Mes tikimės, jog tu žinai, kad Kolorade turi didelę šeimą, ne tik tą, kuri tave priėmė po savo stogu, bet  visą lituanistinės mokyklos bendruomenę. Mūsų namų durys tau visada bus atviros. Palankaus tau gyvenimo vėjo ir naujų iššūkių!


Straipsnį parengė Kolorado lituanistinės mokyklos mokytoja Dalia Lankelienė


Nuotraukos:

  1. Labas - mano vardas Simona

  2. Muzikos pamoka. Vaikams akomponuoja Simona Bataitytė

  3. Pamokoms įdėjų Simona sėmėsi Kolorado menininkų atvirų durų dienose

  4. Lietuvos Nepriklausomybės dienos minėjime Kolorado lituanistinės mokyklos vaikai dainuoja Lietuvos skautų dainą. Gitara akomponuoja Simona Bataitytė

  5. Vienos iš Simonos nuotolinių pamokų akimirka (Zoom)

  6. Simona skaito pasaką Kolorado vaikams per Zoom

  7. Veikli mergina laisvalaikiu spėjo pasigrožėti nuostabia gamta









Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės