Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-metis buvo švenčiamas JAV Užsienio tarnybos institute

Kovo 10 d. Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-metis buvo švenčiamas JAV Užsienio tarnybos institute, kuriame užsienio kalbas mokosi JAV diplomatai prieš išvykdami dirbti į įvairias pasaulio šalis.

Šią vasarą į JAV ambasadą Vilniuje išvyks dirbti diplomatai Rennie Silva ir Caitlin Nettleton, kurie Kovo 11-osios minėjimo metu surengė prezentaciją lietuvių kalba apie Lietuvos istoriją.

Svečius sveikino Lietuvos ambasados JAV patarėjas Kęstutis Vaškelevičius, padėkojęs R.Silvai ir C.Nettleton ir jų lietuvių kalbos mokytojai Angelei Bailey.

“Ačiū JAV diplomatinei tarnybai už Lietuvos vėliavos išlaikymą ir JAV lietuviams už tai, kad tuos visus 50 sovietų okupacijos metų kėlėte Lietuvos laisvės bylą ir neleidote pamiršti okupuotų tautų istorijos. Šiandien, iš istorijos semdamiesi stiprybės, kartu su savo draugais kuriame modernią, veržlią ir technologijoms imlią Lietuvą. Mūsų Nepriklausomybė atskleidė kiek daug talentų gali užaugti laisvoje šalyje,” sakė K.Vaškelevičius, pažymėjęs, kad kovo 11 d. Lietuva padovanos Amerikos žmonėms mažiausią pasaulyje JAV Kapitolijaus  pastato kopiją, kurią padarė Lietuvos lazerių išradėjai.

“Laisvės statula ant Kapitolijaus stogo yra 10 kartų mažesnė už žmogaus ląstelę. Ši unikali dovana yra mūsų padėka Amerikos žmonėms už Jūsų palaikymą, o taip pat ir simbolis, kad Lietuvos ir Amerikos laisvė yra tarpusavyje susijusi,” sakė Lietuvos diplomatas.

Kovo 10 d. JAV Užsienio tarnybos institute taip pat buvo švenčiame ir Estijos Nepriklausomybės diena.


EN
On March 10 the Independence of Lithuania was celebrated at the Foreign Service Institute, where American diplomats learn foreign languages before their missions abroad.
US diplomats Rennie Silva and Caitlin Nettleton, who will start working in Vilnius this summer, congratulated Lithuania and made a presentation about our country’s history in Lithuanian language. Rennie and Caitlin are taught the language by Angele Bailey, the Lithuanian language and culture instructor.
Lithuania’s Independence was celebrated alongside Estonian Independence. Lithuanian diplomats and Estonian Ambassador took part in the event and congratulated the students and their teachers.


Kęstutis VAŠKELEVIČIUS
Counselor, Embassy of Lithuania in USA





Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės