Koronavirusas Čikagoje

Nerimas dėl Illinois valstijoje plintančio koronaviruso keičia ne vienos Čikagos miesto ir jo apylinkių įstaigų, organizacijų ir gyventojų planus.

Uždarytos mokyklos:
- kovo 10 d. Norwood Park Prisikėlimo vidurinė mokykla atšaukė pamokas. Paaiškėjo, kad vienas mokyklos darbuotojas turėjo kontaktą su asmeniu, kuriam diagnozuotas COVID-19 virusas. Spėjama, jog mokykla bus uždaryta ilgesnį laiką.
- Bent iki kovo 18 d. bus uždaryta Vaughn profesinė mokykla Portage Park. Paaiškėjo, jog vienam mokyklos darbuotojui diagnozuotas COVID-19.
- Kovo 9 ir 10 d. neveikė ir Wilmette esanti Loyola akademija. Tokį sprendimą mokyklos vadovybė priėmė po to, kaip paaiškėjo, kad vienas mokyklos moksleivis ir jo šeima turėjo kontaktą su COVID-19 turinčiais asmenimis.
- Kovo 10 d. uždaryta Bernard Zell mokykla Lakeview mieste, paaiškėjus, kad vieno moksleivio tėvui buvo diagnozuotas COVID-19.

Atšaukti renginiai ir suvažiavimai:
- „Ace Hardware“ atšaukė savo suvažiavimą, kuris turėjo vykti kovo 11–14 d. „McCormick Place“.
- Atšauktas „McCormick Place“ kovo 24–26 d. turėjęs vykti renginys „The Modern Business Experience“. Buvo tikimasi, kad renginyje galėjo apsilankyti apie 6 000 žmonių.
- Amerikos kardiologijos koledžas atšaukė savo metinį pasaulinį kardiologijos kongresą, kuris turėjo įvykti kovo 28–30 d.
- Tarptautinė namų apyvokos namų asociacija atšaukė kovo 14–17 d. „McCormick Place“ turėjusį vykti renginį „Inspired Home Show 2020“.
- Illinois Holokausto muziejus atšaukė kasmetinę apdovanojimų vakarienę, numatytą kovo 12 d.
- Dėl koronosviruso Karinių jūrų pajėgų stotis „Great Lakes“ neleis mokslų baigimo iškilmėse dalyvauti svečiams. Diplomų įteikimas bus tiesiogiai transliuojamas JAV karinio jūrų laivyno internetinėse platformose, įskaitant „Facebook“ puslapį.

Illinois visuomenės sveikatos departamentas (angl. Illinois Department of Public Health) atidarė specialiąją telefono liniją 1-800-889-3931. Daugiau informacijos apie virusą ir padėtį Čikagos mieste rasite IDPH svetainėje ir Čikagos visuomenės sveikatos departamento svetainėje. 

Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės