Informacija LR piliečiams, ieškantiemsk kaip greičiau iš JAV grįžti į Lietuvą



Šiuo metu dalis Lietuvos piliečių, laikinai esančių JAV, ieško būdų kaip greičiau grįžti į Lietuvą.


Primename bendrą Užsienio reikalų ministerijos rekomendaciją keliaujantiems LR piliečiams- nelaukti ir kuo skubiau grįžti į Lietuvą (arba kitą šalį, kurioje gyvenate). Raginame susisiekti su oro linijomis ir/ar kelionių agentūromis, nes jos turi rezervacijos sistemas ir tiksliau mato kurie oro uostai ir kada priima ir kur yra laisvų vietų.


Taip pat informuojame, kad LUFTHANSA paskelbė, kad ir po kovo 14 d. išlaikys tam tikrus skrydžius į Europą: iš Čikagos į Frankfurtą, Ciurichą, Vieną, iš Niujorko (Newark) į Franfurtą, Ciurichą, iš Vašingtono D.C. į Briuselį.


Ambasados žiniomis ir mūsų praktika bendraujant su LR piliečiais, esančiais JAV, rodo, kad piliečiai taip pat renkasi skrydžius per Londoną, Amsterdamą, Briuselį, Maskvą, kitus oro uostus. Jeigu rinksitės Maskvos Šeremetjevo oro uostą, informuojame, kad šiame oro uoste šalys, kuriuose yra koronaviruso židiniai yra nukreipiami į tą patį terminalą, todėl skrendant į Maskvą rekomenduojame imtis ypatingo atsargumo ir higienos priemonių.


Pranešame, kad Lenkija neleidžia užsieniečių tranzito oro uostuose, ir paprastai į skrydžius, vykdomus į Varšuvą, užsienio piliečių nepriima.


Užsienio reikalų ministerijos skelbiamą naujausią informaciją keliaujantiems galima rasti čia:


https://urm.lt/…/nauj…/del-kelioniu-i-uzsieni-rekomendaciju-


Apie kitų šalių susisiekimą ribojančias priemones operatyviai skelbiama URM facebook paskyroje: https://www.facebook.com/urministerija/


Siūlome pažiūrėti į šiuo met dažniausiai užduodamus klausimus ir atsakymus: https://urm.lt/default/lt/naujienos/del-kelioniu-i-uzsieni-rekomendaciju-





LR ambasados Vašingtone ir LR generalinių konsulatų JAV informacija


...

Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Mackinac Island pripažintas vienu gražiausių miestų Amerikoje