Illinois gyventojai jau gali teikti prašymus bedarbio pašalpai gauti

Illinois darbo departamentas (Illinois Department of Employment Security, arba IDES) išplatino informaciją, kaip užpildyti ir pateikti prašymą bedarbio pašalpau gauti. Pats svarbiausias pasikeitimas, apie kurį departamento atstovai pranešė šį ketvirtadienį, yra tas, kad gyventojai, teikiantys paraiškas dėl bedarbio pašalpos, turės laikytis abėcėlinio grafiko. Pasak Departamento, tai padės susidoroti su ypač išaugusiu prašymų skaičiumi.

Prašymą teikiant internetu:

Asmenys, norintys pateikti dokumentus internetu, tai gali atlikti apsilankę IDES svetainėje:https://www2.illinois.gov/ides/aboutides/Pages/10%20Things%20You%20Should%20Know.aspx
- Gyventojai, kurių pavardės prasideda raidėmis A-M, prašymus gali pateikti sekmadieniais, antradieniais ir ketvirtadieniais.
- Gyventojai, kurių pavardės prasideda raidėmis N-Z, tai gali atlikti pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais.
- Šeštadieniais paraiškas galės teikti visi norintys.

Prašymą teikiant telefonu:

Gyventojai, kurie prašymą nori pateikti telefonu, gali skambinti tel. numeriais: 800-244-5631 arba 866-488-4016 (TTY).
- Gyventojai, kurių pavardės prasideda raidėmis A-M, gali skambinti antradieniais ir ketvirtadieniais nuo 7:30 val. r. iki 6 val. v.
- Gyventojai, kurių pavardės prasideda raidėmis N-Z, prašomi skambinti pirmadieniais ir trečiadieniais nuo 7:30 val. r. iki 6 val. v.
- Pirmadieniais nuo 7:30 val. r. iki 6 val. v. gali skambinti visi tie, kurie negalėjo prisiskambinti jiems paskirtomis dienomis.

Illinois darbo departamentas praneša, kad šį mėnesį prašymus dėl pašalpos pateikė 133 763 valstijos gyventojai, tai beveik penkis kartus daugiau nei prieš metus.

Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės