Kviečiame televiziją LRT LITUANICA žiūrėti internetu



Gerbiamieji,


maloniai primename, kad nuo sausio 1 d. metų televizija „LRT Lituanica“ nebetransliuojama per palydovus. Televizijos transliacijos užsienyje galėjo nutrūkti ir kabelinės televizijos vartotojams, kurie kabelinių tinklų administruojančios įmonės televizijos „LRT Lituanica“ signalą gavo per palydovus, kurių transliavimo paslaugomis naudojosi LRT.


Televizija užsienyje galite pasiekti internetu: portale www.LRT.lt, mobiliuosiuose įrenginiuose per atsinaujinusią programėlę „LRT.lt“ ir programėlę „LRT grotuvas“. Televizija taip pat visą parą transliuojama vaizdo platformose „Apple TV“ ir „YouTube“. Prie šio laiško pridedame LRT vaizdo klipą ir pranešimą spaudai, kuriuos galite naudoti, jei manytumėte, kad būtų naudinga paskelbti žinią apie tai, kad „LRT Lituanica” kanalą galima stebėti internete, organizacijos socialinių tinklų paskyrose.


Televizijos „LRT Lituanica“ transliacijas palydovu nutraukti nuspręsta atsižvelgiant į tai, kad dauguma užsienio lietuvių šią televiziją žiūri internetu ir tik nedidelė dalis ją žiūri per palydovus. Nutraukus transliacijas per palydovus, kurių paslaugos per metus kainuodavo apie pusę milijono eurų, lėšas planuojama skirti turiniui pasaulio lietuviams ir jo pasiekiamumui internetu gerinti.

LRT yra pasirengusi reaguoti į paklausimus, vartotojui patariant ir paaiškinant, kaip pasiekti televiziją „LRT Lituanica“ internetu. Kilus klausimams dėl galimybių matyti kanalą „LRT Lituanica“, užsienio lietuviai kviečiami susisiekti su LRT el. p. lrt@lrt.lt arba telefonu +370 5 236 3000.



Jūsų

Užsienio lietuvių departamentas

Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės