Vašingtone tradiciniu Sausio 13-osios bėgimu buvo pagerbti Lietuvos laisvės gynėjai










Lietuvos ambasada Vašingtone sausio 12d. surengė simbolinį pagarbos bėgimą „Gyvybės ir mirties keliu“, skirtą pagerbti Laisvės gynėjus. Bėgime JAV sostinėje dalyvavo JAV gyvenantys lietuviai, amerikiečiai, Estijos ambasadorius JAV Jonathan Vseviov, Estijos, Lenkijos, Čekijos, Ukrainos diplomatai ir bendruomenės. Prieš jau tradicija Vašingtone tapusį pagarbos bėgimą ambasadorius Rolandas Kriščiūnas pakvietė visus bėgimo dalyvius pagerbti žuvusiuosius tylos minute.


Simbolinio bėgimo Vašingtone trasa driekėsi nuo JAV Kapitolijaus link Abraomo Linkolno memorialo ir atgal. Šeimos su mažais vaikais bėgdami ar eidami įveikė kiek trumpesnę distanciją iki Vašingtono monumento. Lietuvos ambasadorius po finišo visiems bėgimo dalyviams įteikė atminimo medalius, kuriuos gauna ir bėgikai Vilniuje įveikę bėgimo „Gyvybės ir mirties keliu“ distanciją nuo Antakalnio kapinių iki Televizijos bokšto.






Kiekvienais metais sausio mėnesį vykstantis bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“ pirmą kartą surengtas 1992 metais, minint pirmąsias Sausio 13-osios metines. 9 kilometrų bėgimo trasa simboliškai sujungia Antakalnio kapines, kuriose palaidotos Sausio 13-osios aukos, ir Televizijos bokštą. Pastaraisiais metais pagarbos bėgimai „Gyvybės ir mirties keliu“ organizuojamai ne tik Vilniuje, bet ir įvairiuose kituose pasaulio miestuose, kur gyvena lietuviai.










Kęstutis VAŠKELEVIČIUS


Counselor, Embassy of Lithuania in USA






Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Mackinac Island pripažintas vienu gražiausių miestų Amerikoje