Tokios tokelės (198) Mišrainė




Geltona, žalia ir raudona, tai mūs trispalvė vėliava.

C:\Users\Albinas\Documents\Work Files\LIETUVA\Lithuania.png

Po ja stovėti mums malonu, joje tėvynė Lietuva.


                                                          Flag of Ukraine               C:\Users\Albinas\Documents\Work Files\2022 pictures\Ukraina.jpg

Šlovė ir garbė ukrainiečiams kovojantiems už išlikimą su maskoliškuoju pasauliniu teroristu!

Mirtis Kremliaus „pašskūstvom


Po perversmo Nigerio valstybėje Afrikoje, kariuomenės junta paėmusi valdžią, paėmė įkaitais ir laiko namų arešte visą Prancūzijos ambasadą ir ambasadorių. Kokie bus tolimesni veiksmai tų puslaukinių karių, neatspėjami. 


Š. Korėjos diktatorius ir Putinas apsikeitė šautuvais, ir orkestrams lydint, tikriausiai trauks į karą. Kur? Ten kur rusas, ten ir karas. Vienas tikisi karui šovinių, kitas technologijos ir maisto. Š. Korėja, su jos sovietinių laikų ginkluote, turi dideles atsargas artilerijos šovinių reikalingų Rusijos karui su Ukraina. Pastebime, kad ir rusai tebenaudoja sovietinių laikų artilerija. Su technologija, šelpiant Š. Korėją, gali būti kebliau. Manau ir Rusijoje mokslininkai ir inžinieriai apie technologijos davimą tars savo žodį. Atrodo, jog rusai vis dar turi, vakarams nereikalingų, technologijos paslapčių. Rusijos geriausi mokslininkai ir inžinieriai sėkmingai darbuojasi užsieniuose.


Perdaug nesakoma apie jų susitarimus, bet žinome tiktai, kad Putinas įsiūlė jam atidaryti dvi Š. Korėjos atstovybes, vieną Donecko, kita Luhansko srityse. Putinas daro kiek išmanydamas, kad tos dvi Ukrainos sritys būtų pripažintos kaipo atskiros respublikos. Gal tas nuskuręs vyžuotas draugas patenkins Putino norą? Gauname:


Du vyžuočiai, vienos vyžos

Pyongyang‘as ir Maskva,

Viens raudonas skeltanagis, 

kits jo lojantis šuva.


Putinas susiradęs vieną naują vyžuotą draugą, praranda du kitus – Čečėnijos Kadyrovą, kuris ligoninėje be sąmonės ir Armeniją, kuri traukiasi iš po rusiško skėčio. Armenija slenka iš rusų glėbio tapdama demokratine respublika. Nagorno-Karabache, kurį savinasi ir Armenija ir Azerbaidžanas, prasidėjo kovos dėl to rajono. Rusijos interesai glūdi Azerbaidžane. Reikės palaukti tikrų žinių. Žinoma, kad Rusija ir Amerika reikalauja nutraukti karo stovį. Bet juk rusai savo interesų niekuomet neapleis. „Союз нерушимый ...




Daug kalbama kokia Čečenija bus po Kadyrovo mirties. Reiškia Kadyrovas dar gyvas ir tik paskalos sklando kas bus. Čečenija yra tokia valstybė, o gal gentis, kuri nepripažįsta Rusijos įstatymų. Neturiu duomenų kaip joje atsiranda valdžia kuri juos valdo lyg kokius baudžiauninkus.  Galimybė yra, kad mirus Kadyrovui Čečenijoje prasidės karas prieš rusų dominavimą. Ir vėl: „Союз нерушимый ...


Jungtinėse Tautose. Zelenskis susitikdamas su į vairių valstybių vadovais, paliko vienas lyg šaukdamas tyruose. Jo reikalavimas išmesti Rusiją, iš saugumo tarybos, pritarimo nesulaikė. Atvirkščiai, Vokietija pasisakė už Rusijos joje palikimą. Ai, tos dujos ir alyva. Rusijos išmetimas ar palikimas nieko nepakeistų, nes dar liktų komunistinė Kinija. Rusiją reikia visiškai pašalinti iš JT ir aklinai, reikalui esant jėga, blokuoti bet kokį ryšį su likusiu pasauliu. Jai dar liktų tiktai Š. Korėja. Zelenskis JT nekalbėjo diplomatine kalba, nes patys diplomatai nebesupranta savos kalbos. Zelenskio pagalbos šauksmo pasaulis neišgirdo. Pasaulis pasirengęs tenkinti teroristo norus, kuris grasina atomine bomba, nes kitų ginklų jis jau nebeturi. Toje pasaulinėje organizacijoje neatsiranda nei vienas kuris parištų, kaip pelių susirinkimo nutarime, katinui ant sprando skambalą. Ukraina viena, be bailingo pasaulio pritarimo, to padaryti negali.Lenkija prisidėjo pildama žibalą į degančią Ukrainą. Mat Zelenskis pareikalavo, kad lenkai pirktų Ukrainos grūdus, kurių patys lenkai turi perteklių. Šį Zelenskio reikalavimą lenkai palaikė įžeidimu. Lenkijos ūkininkai nusistatę prieš grūdų pirkimą. Toliau, įvyko akibrokštas, apie kurį, tikriausiai, ne vienas diplomatas, tyliai pritardamas, galvojo. Lenkijos ministras pirmininkas pareiškė, kad skęstanti Ukraina su savimi nori nusinešti į bedugnę ir kitas valstybes. Neįvardintos liko tos „kitos valstybės“. Tai neapsakomas diplomato ne diplomatinis įžeidimas Ukrainos ir ją šelpiančių valstybių. Aiškėja klausimas, ar Ukraina šelpiama duodant „iš širdies“ ar kad taip daryti „liepiama“. Dabar bandoma tą skilimą užglostyti. Lenkų premjeras pareiškė, kad lenkai niekuomet netoleruos bet kokių bet kieno įžeidimų. Zelenskis atsiprašė. Kokia tolimesnė padėtis vystysis su Ukraina? Paleistas žodis kaip žvirblis, nebesugaunamas. Kokią nuomonę apie tai turi ES vadovybė? Tikriausiai jie posėdžiauja, o gal nuo perdaug posėdžių atostogauja. Kokia Ukrainos ir Europos ateitis? Ar bus leista rusams vėl dainuoti: „До Берлина дошел наш солдат“?


Šito akibrokšto išvada ne paslaptis. Juk dar prieš JT suvažiavimą Ukraina buvo spaudžiama, taikos dėlei, sutikti su rusų reikalavimais, perleidžiant jiems okupuotas Ukrainos sritis. Zelenskis nesutinka rusams perleisti nei vieno kv. metro Ukrainos žemių. Zelenskis teisus. Jeigu taip kalbama, koks gali būti Ukrainos šelpimo tikslas? Nejaugi, ypač ES visi tokie bukapročiai, dėl dujų ir alyvos pasiruošę parduoti Ukrainą? Tai būtų tik laikinas plėšiko pasotinimas. Plėšikui atsivertų 65 mylių ilgumo Suvalkų koridorius, kurį jis laike poros valandų pasisavintų. Ir kas jam ką pasakys ar padarys? Ar NATO pastos kelią jo ridenamai atominei bombai per Pabaltijo šalis? NATO posėdžiaus ir nepriims jokio priešiško rusams nutarimo. Vėl ta alyva ir dujos. Aišku? Lavrovas JT aiškiai kaltino vakarus dėl karo tęsimo, ir pasakė, kad karas baigsis kai Rusija sudės ginklus. Jai jokie taikos sprendimai neturi reikšmės ir ji jų nevykdys. Taip Rusija pasirodė, jog ji laukinė lyg koks nesutramdomas gyvulys. Tai kodėl dar su ja kalbama? Tai pasaulio problema. Kiekviena valstybė bijodama Rusijos sako jog čia ne mano reikalas. Čia visų bendras reikalas.


Turkas norėdamas pasigarsinti, sėdosi ant dviejų kėdžių, Jeigu prie abejų prikibs, gali perplyšti. Jo pastangomis dabartinis šilko kelias eis per Turkiją, Taip pat rusai turės Turkijoje savo vamzdynų centrus. Dabartiniais laikais dujos ir alyva yra skaniausi prieskoniai. To negana, turkas šelpia Rusiją kare su Ukraina, pristatydamas karo mašinai reikalingų detalių. Iš kitos pusės, Turkija būdama NATO nare nesutinka tenkinti Švedijos prašymą tapti NATO nare. Kliūtis - turkų kurdai esantys emigracijoje Švedijoje. Turkija, būdama ES nare nežino kur ji priklauso. Žinodama, jog nieko gero negaus iš Rusijos, vistiek linksta link jos. Turint NATO ir ES tokius kaip šį turką ir Vengrijos Urbaną, priešų ieškoti nereikia.


Kas ji tokia ta baisi rusų atominė bomba? Ar ji veikianti ar jau surūdijusi tinkanti tik į metalo laužą? Laikas atskirti rusų blefą nuo tikrenybės. Ar tikrai rusai blefuoja? Niekas neišbandė. Nors buvo kalbama, kad iš Rusijos reikia atimti atominį ginklą, kalbos tokios ir liko. Vėl, dujos ir alyva.


Buvęs ir atsistatydinęs New Yorko valstijos gubernatorius  kaip ir to miesto meras labai susirūpinę, kad nelegalūs migrantai sunaikins miestą ir jo vertybes. Pinigų jų išlaikymui nėra. Federalinei valdžiai jie nerūpi. Įsileidus tolią masę nelegalų, neturint jiems būtiniausių reikalingų aprūpinimų jie pradeda tuomet jėga reikalauti jiems reikalingų paslaugų. Jie nesupranta, jog nėra lėšų jų išlaikymui. Ar Nęw Yorko seimas neatšauks ginklus varžančius įstatymus? Nelegalus, pradėjusius siautėti, bus sunku vienai policijai sutramdyti. Kai nelegalai ir piliečiai taps nusivylę valstijos valdžia, ginkluota piliečių masė gali tapti pavojinga. Nepopuliarūs valdžios veiksmai gali  rasti pasipriešinimą kaip ir New Mexico valstijoje. Padėtis darosi pavojinga.


Čikagos padėtis nei kiek ne geresnė nei New Yorko. Čikaga sėdi lyg ant parako statinės. Daugėjant nusikaltimams, ginkluoti miesto gyventojai gali perimti saugumą į savo rankas. Manau, jog tiktai ginkluoti piliečiai, kartu su policija, gali sustabdyti kriminalą, be pasigailėjimo, vietoje šaudant nusikaltėlius. Kriminaliniai nusikaltimai nebegali būti toleruojami. Kaip į tai atsižvelgs meras ir visi 50 seniūnų? Tiktai piliečių ginklai prieš kriminalo ginklus gali laimėti ir saugumą atstatyti. Turime be galo daug ginklus varžančių įstatymų, bet ar gali kas nurodyti koks nusikaltėlis juos vykdo? Eikite sau.


Colorado gubernatorius išleido įsakymą žolę pjaunamas mašinas varomas skystu kuru keisti į elektrines. Pastebima, kad demokratų valdomos valstijos bei jų gubernatoriai leidžia savus įstatymus, apeidami arba ignoruodami valstijų seimus. Gubernatoriai žino geriau. Taip prasideda diktatūra. Sutramdyti diktatūrą sugebės ginkluotų piliečių masės, kurios jokie ginklų varžymų nepripažins, nes valdžios nuslinko perdaug į diktatūrą ir nebesiskaito su žmonėmis, kurie juos rinko tarnauti jiems. Taip ir New Yorko valstijos gubernatorė pasirašė balsavimo įstatymą kuris prieštarauja Konstitucijai ir balsuotojų pasisakymui. Taip gubernatoriai demokratai nesutikdami su balsuotojų nuomonėmis leidžia savus diktatūriškus įstatymus. Prasideda teismų maratonas.


Dabar šiek tiek apie žurnalizmą ir TIESĄ. Nuo pat atvykimo į Ameriką pradėjau skaityti Čikagos laikraštį „The Sun–Times“ ir jo pirmtakus panašiais pavadinimais. Patiko vieno žurnalisto straipsniai nuo abc iki ...xyz. Trumpui tapus prezidentu, tas pats, mano mėgiamas žurnalistas, vietoj teisybės pradėjo rašinėti straipsnius nukreiptus tik prieš Trumpą. Laikraštį iš savininko įsigijusieji darbininkai ir jų Unija, tapę viršininkais, tikriausiai taip parėdė, nes jie buvo nusistatę prieš Trumpą. Baisu buvo žiūrėti į sugadinto žurnalisto straipsnius. Aišku, nustojau skaityti tą laikraštį. Nesuprantama, kodėl šių dienų prokurorai, apkaltindami prezidentą Trumpą, nepasinaudoja to žurnalisto aprašymais, kur pakankamai melagingos medžiagos apkaltinimui. Sugadintas tapo geras žurnalistas. Jis ne vienintelis. Šiandieną galime daug skaityti, bet rasti TIESĄ, gan sunki užduotis. Pagal principą, atskiriant grūdus nuo pelų, gauname maišus pelų o grūdų tik vienetus. Išvada: kieno vežime sėdi, to ir giesmę giedi.


Demokratai kliedi. Tas kliedėjimas jiems kenkia, o prezidentui Trumpui jis į naudą. Visur pasirodo masės žmonių Trumpo palaikymui į prezidentus. Pripažinkime tiesą. M.A.G.A. bus atstatyta tiktai su Trumpu. Todėl ateinančių rinkimų balsų dauguma priklauso jam. Let;s go Brandon. 

 2023-09-28

Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Mackinac Island pripažintas vienu gražiausių miestų Amerikoje