Linksmybių šeštadienis ČLM

    Užgavėnės - tai šventė, simbolizuojanti žiemos išvarymą siekiant prisišaukti pavasarį. Pagrindiniai šventės akcentai tai persirengėliai, Lašininis ir Kanapinis, Morės deginimas, blynai.   

   Šeštadienį Čikagos lituanistinėje mokykloje vyko keisti dalykai. Į mokyklą rinkosi raganos, velniai, meškos, ožiai ir kitokie gyviai. Prie durų visus pasitiko smagi muzika, kurią galėjai girdėti net gatvėje. Velniukas visus ateinančius vaišino blynais. O kad blynus išmoktų kepti net ir mažiausieji, vaikų ratelio mokytojos tuo pasirūpino iš anksto. Jos visiems uždėjo prijuostes, kepuraites ir atsiraitę rankoves vaikučiai kibo į darbą: kūlė kiaušinius, bėrė miltus, maišė tešlą, trynė uogas... Blynai buvo nuostabūs. Jų užteko ir patiems pavalgyti ir svečiams pavaišinti. O kad visi būtų sotūs - blynais pasirūpino tėvų komitetas. 

  Kai visi pasistiprino, buvo pats metas patriukšmauti. Reikia, kad žiema išsigąstų ir pabėgtų. Kas norėjo pašokti ratelyje, o kas norėjo pinigėlių užsidirbti. Visi rinkosi į salę, kur ant stalų sukrautos mokinių ir jų tėvelių rankomis padarytos gėrybės kvietė prieiti ir atsidaryti piniginę. O nuo skanumynų ir saldumynų akys raibo... Užgavėnių mugėje buvo visko, ko širdis geidžia, net ir gyvų driežiukų, kuriuos palaikyti išsirikiavo eilė mažujų. Apie Morę sukosi rateliai. Kanapinis ir Lašininis aiškinosi santykius, o kaukėmis pasipuošę mokiniai dalyvavo virvės traukimo varžytuvėse. Visus linksmino šaunus orkestras. Triukšmo, šypsenų ir geros nuotaikos pasikrovę, išvarę žiemą, prisipirkę skanumynų visi skubėjo namo, parnešti gerą žinią namiškiams. Kanapinis laimėjo!  Laukiame pavasario! 

                       ČLM direktorės pavaduotoja Vilma Poliuvienė 

  













Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės