Kolorade lietuviai žiemą iš kiemo varė dainomis, šokiais ir energingomis estafetėmis

 Paskutinį vasario šeštadienį Kolorado lituanistinės mokyklos mokiniai kartu su tėveliais susirinko pasitikti artėjantį pavasarį ir išvaryti žiemą lauk, kad ši sugrįžtų jau tik kitais metais. Saulėtą ir beveik pavasaringą (be sniego!) šeštadienį Kolorado Lituanistinės mokyklos bendruomenė šoko, triukšmavo, linksminosi ir visaip kitaip varė lauk iš savo kiemo žiemą.

 Įsikūniję į velnius, raganas, laumes ir kitus personažus dalyviai budino iš žiemos miego meškas, vaizdavo raguotuosius oželius, rodė, kas kaip moka šokti, bei kilnojo kojeles, „subadytas“ šiaudų batų. Šventę vainikavo tradicinė Užgavėnių vinis – dvikova tarp pavasario ir žiemos simbolių – Kanapinio ir Lašininio – kuriuos šį kartą įkūnijo vyresniųjų klasių berniukai. Po aršios kovos ir su vaikų pagalba laimėjus Kanapiniui dalyviai visi kartu sušoko paskutinį siautulingą šokį, po kurio visi buvo pakviesti vaišintis blynais. O blynų buvo įvairiausių: ir miltinių, ir mielinių, ir lietinių, ir varškėčių – kaip ir priklauso per tikras lietuviškas Užgavėnes.

Vaikams taip pat buvo surengtos ir judrumo varžybos. Rungčių metu teko ir varyti žeme bulvę su medine mentele, ir pasidarbuoti su šaukštu, ir pamiklinti kojas gaudynių žaidimuose. Nors ir išsilakstę bei pavargę, galiausiai vaikai šventę užbaigė su šypsenomis veiduose ir simboliškais prizais rankose.

Galbūt žiema ir sniegas iš Kolorado dar nepasitrauks, bet Kolorado lietuviai siunčia savo Užgavėnių energiją ir į Lietuvą, kad žiema ir sniegas iš ten pasitrauktų kuo greičiau ir saulėtų dienų būtų vis daugiau.

Straipsnioautorė: KoloradolituanistinėsmokyklosmokytojaKornelijaViečaitė


















Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Mackinac Island pripažintas vienu gražiausių miestų Amerikoje