Nauji Illinois įstatymai, apie kuriuos turėtų žinoti vairuotojai

Naujųjų metų pradžioje Illinois valstijoje įsigalioja daugiau kaip 180 naujų įstatymų, tarp kurių yra ir keletas su eismu susijusių potvarkių – nuo naujų baudų už tam tikrus pažeidimus iki gairių tiems, kurių automobiliai buvo nuvaryti. Vienas iš svarbesnių pakeitimų – pasikeitusios kelių įstatymų formuluotės. Vienas tokių: žodis „accident“ pakeistas į „crash“. Žemiau apžvelgiami įstatymai, kurie įsigaliojo 2023 m. sausio 1 d. ir apie kuriuos valstijos vairuotojai turėtų žinoti:

HB3772

Illinois valstijoje vis daugėjant automobilių nuvarymų, įstatymų leidėjai pavasarį priėmė įstatymą, pagal kurį „asmuo neatsako už eismo pažeidimus, baudas nuo to laiko, kai apie transporto priemonę buvo pranešta atitinkamai teisėsaugos institucijai kaip apie nuvarytą arba pagrobtą“. Kad savininkui būtų atlyginta, „savininkas arba savininko ar nuomininko atstovai turi pateikti įrodymą, kad pranešimas apie nuvarytą transporto priemonę buvo laiku pateiktas teisėsaugos institucijai“. Vis dėlto kompensacija už automobilio nuvilkimą ir saugojimą negalės siekti daugiau kaip 1 000 JAV dol.


SB03793

Pagal šį naują įstatymą už nesustojimą prieš mokyklinį autobusą, į kurį „sėda arba yra išleidžiami mokiniai ir kuris rodo atitinkamus signalus“, arba už greičio viršijimą daugiau kaip 20 mylių per valandą ar daugiau mokyklos zonoje arba važiuojant keliu, esančiu valstybinės mokyklos teritorijoje arba ten, kur vaikai eina į mokyklą ir iš jos, vairuotojai gali sulaukti viešųjų darbų baudos. 

HB04716

Pagal šį įstatymo projektą vairuotojų mokymo kursų turinys ir mokymosi standartai bus grindžiami nacionaliniais Pradedančiųjų paauglių vairuotojų mokymo ir rengimo administraciniais standartais. Tai pakeis iki šiol galiojusią tvarką, pagal kurią standartus jaunesniems nei 18 metų asmenims turėjo patvirtinti Valstybinė švietimo taryba, pasitarusi su Illinois valstijos sekretoriumi.

Visą kelių eismo įstatymų, kurie įsigalios 2023 m., sąrašą rasite čia: https://www.illinoissenatedemocrats.com/images/PDFS/2022/bills-taking-effect-2023.pdf.

Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės