Čikagos lietuvių Rotary klubo surinkta labdara keliaus į Lietuvą

  

 

Galbūt simboliška, kad šiam jau tradiciniu tapusiu rotariečių labdaros renginiui gamta nepagaili gero oro. Taip buvo ir šįkart – nuo pat ryto vis dar vasariškai šildanti rugsėjo saulė kvietė golfo žaidėjus ir juos palaikančius į Old Oak Country club golfo laukus, kur rugsėjo 24 d. vyko Čikagos lietuvių Rotary klubo (Rotary Club of Chicagoland Lithuanians) golfo turnyras, skirtas rotariečio, padėjusio įsikurti šiam klubui, Lou Volodka atminimui. Keturioliktą kartą vykstančio Čikagos lietuvių organizuojamo kasmetinio turnyro metu surenkamos lėšos yra skiriamos labdarai, tad geras oras ir susirinkusiųjų puiki nuotaika yra tarsi garantija, kad renginys tikrai turi pavykti.

 

Jau tapo gražia tradicija dalyvauti rotariečių labdaros renginyje kviesti ne tik golfo žaidėjus, bet ir tuos, kuriems priimtina labdaros idėja. Šįkart sulaukta kaip niekad daug – net 18 svečių iš Lietuvos – Gedimino Rotary klubo atstovų ir Kauno Rotary klubo Sumus narių. Šį klubą su Čikagos rotariečiais sieja ypatingas ryšys – Čikagos lietuvių klubas yra jų ,,krikštatėviai”.

Turnyre varžėsi nemažai golfo žaidėjų, tarp jų buvo ne tik lietuviai, bet ir amerikiečiai. Pirmąją vietą golfo turnyre laimėjo “Morris Engineering” komanda, kitų golfo žaidimų (“closest to the pin”, “longest drive”) laimėtojai: Marius Rimkevičius, Laimis Kelesevičius, Algis Rugienis, Vytas Sruoga. Sveikiname!

Turnyro dalyviai po golfo galėjo mėgautis kokteilių valandėle ir vakariene, o šventinio vakaro metu – išbandyti laimę loterijoje, dalyvauti ,,tyliajame“ ir ,,gyvajame“ aukcionuose. 

Čikagos lietuvių Rotary klubo labdaros renginio vakarinė dalis prasidėjo rotariečių priesaika, kuri ištariama prasidedant kiekvienam jų renginiui ar susitikimui: „Ar tai tiesa; ar tai visiems priimtina; ar tai skatina gerą valią ir draugystę; ar tai naudinga visiems?”. Klubo prezidentė Sandra Scedrina padėkojo golfo turnyro dalyviams, svečiams ir rėmėjams, o klubo nariai Vytenis Kirvelaitis ir Neringa Pukelis pristatė lietuvių rotariečių veiklą. 

Jau keturioliktus gyvavimo metus skaičiuojantis Čikagos lietuvius rotariečius vienijantis klubas – naujų sumanymų nepritrūkstanti organizacija, kurios tikslas yra padėti ne tik Čikagos lietuviams, bet ir prisidėti prie Lietuvoje vykdomų projektų. Ėmęsi naujų projektų, lietuviai bendradarbiauja su rotariečiais iš kitų klubų bei rašo projektus dėl Rotary International grantų, tokiu būdu atsiranda galimybė ženkliai padidinti surinktą sumą. Pagrindinė klubo teikiama pagalba yra skiriama sergantiems vaikams Lietuvoje, remiama ir vietinė lietuviška veikla, vykdomi bendri projektai su kitomis lietuviškomis organizacijomis. Rotariečiai labdaringai veiklai aukoja savo laiką bei energiją ir kviečia prie šios veiklos prisidėti neabejingus kitų skausmui ar nelaimei bei norinčius kartu dalyvauti labdaros projektuose. Čikagos lietuvių Rotary klubas yra vienintelis lietuviškas klubas JAV – tai reiškia, kad klube bendraujama gimtąja lietuvių kalba. Tokių kaip lietuvių etninių Rotary klubų Amerikoje reta. 

Renginio vedėjai pristatė svarbiausius klubo projektus – ankstesnių labdaros renginių lėšos buvo skirtos insulino pompų pirkimui Lietuvoje diabetu sergantiems vaikams ($450,000), lietuviškos bibliotekos įkūrimui Pasaulio lietuvių centre ($25,000), medicininės įrangos pirkimui Šiaulių ligoninei (bendradarbiaujant su Šiaulių Rotary klubu), paramai „Pieno bankui” Kauno klinikose ($60,000), Pasaulio lietuvių centrui Lemonte ($10,000), Klaipėdos jūrų muziejui delfinų terapijai ($2000), bendradarbiavimo su ,,Mamų unija” projektui – Šeimos namų vėžiu sergančių vaikų šeimoms įkūrimui Vilniuje ($70,000), autizmu sergančių vaikų terapijos centrams Mažeikiuose ir Biržuose ($20,000), specialios įrangos neįgaliesiems Ukmergėje pirkimui ($10,000), paramai Universiteto klinikų Pediatrinės onkologijos skyriui ($35,000), Vilniaus Santaros klinikų vaikų anesteziologijos-reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriui skirtam šildymo/šaldymo aparatui (60,000), Vilniaus Santaros vaikų ligoninei skirtiems jėgos instrumentams ($27,000) ir kt.

Nors šįkart renginyje negalėjo dalyvauti labdaros bei paramos fondo įkūrėjas Rimantas Kaukėnas, su kurio fondu yra vykdomi bendri projektai, tačiau jis iš Lietuvos atsiuntė sveikinimą. 

Aukcionų metu buvo varžomasi siūlant kuo didesnę sumą už įvairiausius prizus, aistros virė kainoms kylant jau ne šimtais, o tūkstančiais! Žinoma, ir daugelis prizų buvo verti tokio azarto – nuo sportinės atributikos su garsių mūsų krepšininkų autografais, originalių meno kūrinių, pasiplaukiojimo su draugais laivu, poilsio Latvijos pajūryje įsikūrusiame viešbutyje ar jaukioje sodyboje prie ežero iki didelio susidomėjimo sulaukusio Rotary klubo Sumus narių atvežto vieno iš prizų – įspūdingo dydžio mūsų šalies valstybinės vėliavos, krepšinio kamuolio su ,,Žalgirio” komandos autografais ir gardžios lietuviškos duonos kepalo. 

Svečiai dosniai kėlė kainas ne tik už vertingus prizus, bet ir už paprasčiausius spalvotus balionus, iš kurių vienas buvo nupirktas net už $10,000! Didžioji dalis renginio metu surinktos sumos bus skirta Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Vaikų ligų klinikai įsigyti ultragarso sistemai ACUSON Sequoia, prie šios labdaros prisidėjus Rimanto Kaukėno labdaros fondui susidaro $155,000 suma. Tikimės, kad toks Čikagos lietuvių dosnumas padės ne vienam su sunkia liga kovojančiam mažyliui, o galbūt kam nors išgelbės ir gyvybę. Likusi surinktos sumos dalis bus skiriama kitiems klubo projektams.

                                                                                                                                     Muzikinėje vakaro dalyje koncertavo atlikėjai iš Lietuvos – grupė ,,Pelenai” ir Česlovas Gabalis, svečius į šokių aikštelę sukvietę muzikantai ilgai jų nepaleido atlikdami populiarias melodijas.

Nuoširdžiai dėkojame Old Oak Country klubui, kasmet svetingai priimančiam pas save surengti golfo turnyrą, taip pat renginio rėmėjams, dalyviams bei svečiams – visi drauge galime nuveikti daug ką gero ir reikalingo. Esame dėkingi renginyje talkinusiems savanoriams. Džiaugiamės, kad šįkart noriai talkino ir mūsų jaunimas – Rotaract Club of Chicagoland Lithuanians nariai. 

Skirtinguose pasaulio kampeliuose darydami prasmingus darbus žmonės pamažu keičia pasaulio veidą, o savanorystė duoda supratimą, kad egzistuoja labai paprasti gyvenimo dalykai: sužibusi viltis, išsipildę lūkesčiai, dėkingas žvilgsnis, suteikiantys tikrąją prasmę mūsų buvimui. 

Daugiau apie Čikagos lietuvių Rotary klubo veiklą, mūsų labdaros projektus galite sužinoti apsilankę Facebook paskyroje: 

https://www.facebook.com/RotaryClubofChicagolandLithuanians/

Rotary Club of Chicagoland Lithuanians informacija

Studio Light nuotraukos  


02 – Turnyro organizatoriai – Čikagos lietuvių Rotary klubo nariai

03 – Jaunimas – Čikagos Lietuvių Rotaract klubo nariai – savanoriavo turnyro metu

04 – rotariečiai Saulius Janušonis, Renata Kanopka ir Silvija Basijokaitė rūpinosi dalyvių registracija

05 – Prieš turnyrą

06 – Austėja Sruoga (trečia iš k.) su svečiais iš Kauno Rotary klubo Sumus ir Vilniaus Gedimino Rotary klubo

07, 09 – Golfo žaidėjai

11 – ,,Tyliojo” aukciono prizai

15 – Klubo prezidentė Sandra Scedrina sveikina turnyro dalyvius ir svečius 

16 – Kunigas Valdas Aušra 

17 – Vytenis Kirvelaitis pristato klubo veiklą

19 – Vakaro svečiai

21 – ,,Gyvojo” aukciono dalyviai su klubo prezidente

22 – Eglė Vasiliauskienė laiko rankose didžiulio aukciono dalyvių susidomėjimo sulaukusiu prizu – Arvydo Sabonio sportbačiu su autografu

23 – Klubo prezidentė laiko rankose vieną vertingiausių aukciono prizų

24 – Kauno Rotary klubas Sumus aukcionui dovanojo vertingus prizus

25 – Grupė ,,Pelenai” ir Česlovas Gabalis





















Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Mackinac Island pripažintas vienu gražiausių miestų Amerikoje