Lietuvos boksininkų reakcija į leidimą varžytis rusams ir baltarusiams: „Smerksime tokį sprendimą“



Tarptautinė bokso asociacija (IBA) trečiadienį pasidalijo žinia apie sprendimą leisti Rusijos ir Baltarusijos boksininkams toliau dalyvauti IBA organizuojamose tarptautinėse bokso varžybose.

Reaguodama į tai Lietuvos bokso federacija (LBF) artimiausiu metu šauks vykdomojo komiteto susirinkimą, kuriame svarstys, kokių priemonių reikėtų imtis susidariusioje situacijoje.

„Sunku patikėti tuo, kas vyksta. Smerkiame ir toliau smerksime šį IBA sprendimą, dėl kurio nebuvo tartasi su nė viena nacionaline federacija. Didžiausia baimė yra, kad bokso, kaip sporto šakos, gali nelikti olimpinių žaidynių programoje, o to mes tikrai nenorime“, – susiklosčiusią situaciją komentavo LBF prezidentas Darius Šaluga.

Pateikiame trečiadienį IBA publikuoto pranešimo vertimą.

„IBA direktorių valdyba balsavo už tai, kad būtų atšauktas ankstesnis sprendimas ir leista Rusijos ir Baltarusijos boksininkams dalyvauti IBA varžybose. Naujasis sprendimas įsigalioja nedelsiant. IBA tvirtai tiki, kad politika neturėtų daryti jokios įtakos sportui, todėl visiems sportininkams turi būti sudarytos vienodos sąlygos.

Gerbdama savo, kaip tarptautinės sporto federacijos, autonomiją, IBA išliks politiškai neutrali ir nepriklausoma. IBA ragina siekti taikos ir išlieka taikdare bet kuriuose konfliktuose. Be to, IBA privalo užtikrinti vienodą požiūrį į sportininkus ir varžybų pareigūnus, nepaisant jų pilietybės ir gyvenamosios vietos.

Po savo vėliavomis galės pasirodyti tiek Rusijos, tiek Baltarusijos komandos, o aukso medalio atveju skambės šalies himnai. Pagal sprendimą į varžybas grįš ir Rusijos bei Baltarusijos techniniai pareigūnai“, – rašoma oficialiame IBA tinklalapyje.

Primename, kad praėjus kelioms dienoms nuo Rusijos invazijos į Ukrainą Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) rekomendavo sporto federacijoms neleisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti tarptautinėse varžybose.


Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės