Dėl lituanistinio švietimo populiarinimo kampanijos



Atsižvelgiant į tai, kad viešinimo kampanija tęsis iki spalio 9 d., kviečiame ir toliau jungtis prie šios iniciatyvos -  didinti lituanistinio švietimo žinomumą.

 

Lituanistinio švietimo užsienyje populiarinimo kampanijos pagrindą sudaro: interneto puslapių ir socialinių tinklų paskyros viršelio nuotraukos, 2 trumpi video filmai („Mokiniai apie lietuvių kalbą“ ir „Mokytojai apie lituanistinį švietimą“) ir 4 vizualai (juose naudojami šūkiai: „Lietuvių kalba - jėga“, „Lietuvių kalba yra galimybė“, „Logika nuves tave nuo A iki B. Kalba – visur“,  „Mokymasis nuotoliu – galimybė greičiau išmokti kalbos“) bei juos lydinčios tekstinės žinutės.

 

Visa ši medžiaga yra parengta lietuvių – anglų ir lietuvių – ispanų kalbomis ir patalpinta aktyviam Jūsų naudojimui URM Globalios Lietuvos departamento Google diske. Prašome ja dalintis su bendruomenių nariais, lituanistinėmis mokyklomis ir aktyviai ją viešinti, naudojant labiau paplitusią, iš šių dviejų, kalbą Jūsų šalyje.

 


 

·         Rugsėjo 15 d. pasidalinome vizualu „Lietuvių kalba - jėga“ arba „Lietuvių kalba yra galimybė“ bei juos lydinčiomis komunikacinėmis/tekstinėmis žinutėmis. Dalindamiesi šia medžiaga, siūlome pateikti nuorodą į Lituanistinių švietimo įstaigų Jūsų šalyje sąrašą. Bendrą lituanistinių švietimo įstaigų registrą rasite ŠMSM puslapyje, Lituanistinio švietimo įstaigų registre.

·         Šį ketvirtadienį (rugsėjo 22 d.) dalinkimės vizualu „Logika nuves tave nuo A iki B. Kalba – visur“. Paruoštos 2 versijos (tekstinių žinučių taip pat): lietuvių – anglų ir lietuvių – ispanų kalbomis;

·         Kitą antradienį (rugsėjo 27 d.) dalinkimės vizualu „Mokymasis nuotoliu – galimybė greičiau išmokti kalbos“. Paruoštos 2 versijos: lietuvių – anglų ir lietuvių – ispanų kalbomis. Šis vizualas itin aktualus šalyse, kur dėl geografinių atstumų veikia tik nuotolinės/virtualios lituanistinės mokyklos.

·         Spalio 4 d. vyks gyvai ir nuotoliniu būdu renginys, skirtas lituanistiniam švietimui; bus parengtas pranešimas spaudai apie lituanistinių mokyklų mokytojų įvertinimą URM garbės ženklu ,,Už pasaulio lietuvių nuopelnus Lietuvai“. Informaciją apie renginį viešinsime Facebook paskyroje „Globali Lietuva“.

·         Spalio 5 d. Tarptautinę mokytojų dieną dalinkimės antruoju video „Mokytojai apie lituanistinį švietimą“, kuriame pasisako lituanistinių mokyklų vadovai. Yra paruoštos 2 video versijos: su subtitrais anglų ir ispanų kalbomis.

 

Šių metų komunikacijoje socialiniuose tinkluose siūlomos naudoti grotažymės: #Renkuosilituanistinemokykla #GlobaliLietuva, #Lietuviukalbayrajega, #Lietuviukalba, #lituanistinisugdymas.

 

Jūsų asmeninis indėlis, dėmesys ir kūrybiškumas yra ypatingai svarbus siekiant sudominti tėvus lituanistinių mokyklų veikla, didinant jų motyvaciją, prisidedant prie naujų lituanistinių mokyklų kūrimosi ir besimokančiųjų lituanistinėse mokyklose skaičiaus didėjimo.

  

Jeigu Jums kiltų klausimų ar turėtumėte pasiūlymų dėl lituanistinio švietimo viešinimo kampanijos, maloniai prašome kreiptis į gitana.skripkaite@urm.lt; vitalija.kardokaite-simanauskiene@urm.lt

 

Iš anksto dėkodami už Jūsų dėmesį ir skiriamą laiką lituanistiniam švietimui, linkime jaukaus rudens.


Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės