Aptarti aktualūs diasporai ir Lietuvai klausimai

 


Spalio 20 d. PLB pirmininkė Dalia Henke, PLB atstovė Lietuvoje Vida Bandis, PLB pirmininkės pavaduotojas Rolandas Žalnierius, PLB kultūros komisijos pirmininkė Jūratė Caspersen ir PLB viešųjų ryšių komisijos pirmininkas Laurynas Gerikas susitiko su Seimo Pirmininke Viktorija Čmilytė-Nielsen. Buvo aptartas pilietybės išsaugojimo ir pasiruošimo būsimam referendumui klausimas, svarstyta kaip lietuvių bendruomenės pasaulyje galėtų prisidėti prie pandemijos ir pabėgėlių krizės valdymo.

Seime PLB valdybos nariai susitiko su Seimo nare, Seimo ir Pasaulio Lietuvių Bendruomenės komisijos pirmininke Dalia Asanavičiūte, buvusiu Komisijos pirmininku Antanu Vinkumi, Seimo Kultūros komiteto pirmininku Vytautu Juozapaičiu, Seimo liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnu Eugenijumi Gentvilu.

LR Seimo kanceliarijos nuotr.

Spalio 19 d. PLB pirmininkė Dalia Henke, valdybos nariai Jūratė Caspersen ir Laurynas Gerikas lankėsi Kultūros ministerijoje kur su kultūros ministru Simonu Kairiu, kultūros viceministru Albinu Vilčinsku, kultūros viceministre Daina Urbanavičiene ir ministro patarėju Sigitu Šliažu aptarė tautinės tapatybės išsaugojimo diasporoje klausimą, glaudaus Lietuvos Respublikos kultūros atašė bendradarbiavimo su lietuvių bendruomenėmis pasaulyje būtinumą, kitus klausimus.
Užsienio reikalų ministerijoje su viceministru Egidijumi Meilūnu, ministerijos Gloabalios Lietuvos departamento direktore Lina Žukauskaite, jos pavaduotoja Gitana Skripaite kalbėjosi apie „Globalios Lietuvos“ programą ir kuriamą „Diasporos strategiją“. Strategijos įgyvendinimo priemonių planą tikimasi parengti per 2022 metus. Aptarta, kad būtų tikslinga atgaivinti tradiciją rengti Europoje reziduojančių Lietuvos Respublikos ambasadorių ir lietuvių bendruomenių lyderių susitikimą.

Nuotolinio susitikimo su Lietuvos nacionalinės kultūros centro direktoriumi Siauliumi Liausa metu aptarta situacija etninės kultūros rėmimo srityje, sutarta dėl būtinumo pagerinti informacijos sklaidą apie kultūros centro planuojamus renginius ir seminarus.


 www.pasauliolietuvis.lt

Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Mackinac Island pripažintas vienu gražiausių miestų Amerikoje