Į stovyklą „Pasaulio Lietuva“ susirinko jaunuoliai iš 21 pasaulio šalies

Pasaulio Lietuvių Bendruomenės (PLB) švietimo komisija kartu su Švietimo mokslo ir sporto ministerija ir Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomene organizavo stovyklą „Pasaulio Lietuva“. Stovykla vyko liepos 30 – rugpjūčio 5 dienomis Alytaus rajone, Alovėje.

Šiais metais susirinko lietuvių kilmės jaunuoliai nuo 12 iki 18 metų amžiaus iš Airijos, Australijos, Austrijos, Belgijos, Danijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, Graikijos, Italijos, Ispanijos, JAV, Lenkijos, Lietuvos, Norvegijos, Portugalijos, Prancūzijos, Slovakijos, Suomijos, Venesuelos, Švedijos ir Vokietijos.

Stovykloje apsilankė šalies pirmoji ponia Diana Nausėdienė. Su stovyklos vadovais D. Nausėdienė aptarė lituanistinio švietimo užsienyje iššūkius, bendravo su moksleiviais, kurie domėjosi prezidento darbu ir pirmosios ponios veikla. D. Nausėdienė globoja lituanistinio švietimo veiklą užsienyje. Pasak pirmosios ponios, lietuvių kalba yra tiltas padedantis kurti vieną pasaulio Lietuvą, leidžiantis jaustis lietuviu bet kurioje pasaulio šalyje.

Stovyklą rėmė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.



LR Prezidento kanceliarijos/V. Domkutės nuotr.


 www.pasauliolietuvis.lt


Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės