Parduotuvės Illinois valstijoje, kurios reikalauja dėvėti kaukes


Augant užsikrėtimo koronavirusu atvejų JAV, daugelis mažmenininkų sugrąžina apsauginių veido kaukių dėvėjimą. Saugumo reikalavimai sugrąžinami, nes ypatingai greitai plintantis „Delta“ variantas ima vyrauti visoje šalyje. Remiantis Ligų kontrolės ir prevencijos centrų šį trečiadienį paskelbtais duomenimis, šis iš Indijos kilęs variantas dabar sudaro daugiau nei 93 proc. visų naujų atvejų JAV. Daugelis mažmenininkų, atsižvelgę į besikeičiančią epidemiologinę padėtį šalyje, pradėjo taikyti naujas kaukių dėvėjimo gaires, pagal kurias rekomenduojama visiems ir neskiepytiems, o neretai ir skiepytiems žmonėms dėvėti apsaugines veido kaukes viešose patalpose arba tose zonose, kuriose yra „didelis“ ar „ypatingai didelis“ užkrečiamumas. Tiesa, dauguma mažmenininkų apsauginių veido kaukių iš visiškai pasiskiepijusių klientų nereikalauja dėvėti. Žemiau rasite pagrindinių mažmenininkų, kurie Illinois valstijoje pradėjo vadovautis naujomis veido kaukių dėvėjimo gairėmis, sąrašą:

ALDI

Kaukes turi dėvėti visi nepasiskiepiję klientai ir darbuotojai; pasiskiepijusiems veido kaukės nėra privalomos.

„Apple“

Kompanijos vadovas Bloomberg pranešė, kad „Apple“ sugrąžino veido kaukių dėvėjimo reikalavimą visiems „Apple“ pirkėjams ir darbuotojams daugumoje savo prekybos JAV vietų.

AT&T

Veido kaukes turi dėvėti darbuotojai ir klientai, neatsižvelgiant į tai, ar jie pasiskiepiję ar nepasiskiepiję. 

„Bed Bath & Beyond“

Pirkėjams ir darbuotojams lieka galioti veido kaukių dėvėjimo reikalavimas, tačiau visiškai pasiskiepiję klientai yra atleidžiami nuo tokio reikalavimo tose JAV vietose, kur tai leidžia vietos tvarka ar įstatymai.

CVS

Veido kaukes turi dėvėti darbuotojai ir klientai, kurie nėra visiškai pasiskiepiję, kaukės neprivalomos visiškai pasiskiepijusiems.

„Home Depot“

Šis parduotuvių tinklas išleido potvarkį dėl kaukių dėvėjimo, taikomą „visiems asmenims, rangovams ir pardavėjams“. Veido kaukes bus prašoma dėvėti ir visų klientų.

„Kohl“

„Kohl's“ reikalauja, kad visi darbuotojai, dirbantys tose apskrityse, kuriose yra didelė ar ypatingai didelė viruso perdavimo rizika, parduotuvėje dėvėtų apsaugines veido kaukes. Kompanija taip pat prašys, kad visi klientai taip pat dėvėtų kaukes.

„Lowe“

Kaukes trui dėvėti visi „Lowe“ darbuotojai visose parduotuvėse. Apsaugines veido kaukes raginami dėvėti ir klientai.

„McDonald's“

„McDonald's“ vadovybė reikalauja, kad veido kaukes dėvėtų visi klientai ir darbuotojai tose vietose, kuriose yra fiksuojamas didelis ar ypatingai didelis COVID-19 užkrečiamumo lygis.

„Menards“

Veido kaukės neprivalomos visiškai pasiskiepijusiems klientams, tačiau būtinos nepasiskiepijusiems.

„Nordstrom“

Mažmenininkas reikalauja veido kaukes dėvėti tose vietose, kur tai privaloma, ir tiems, kurie nėra pasiskiepiję.

„Starbucks“

„Starbucks“ primygtinai rekomenduoja veido kaukes dėvėti visiems klientams, neatsižvelgiant į jų pasiskiepijimo statusą. Pasak kompanijos išplatinto pranešimo, kaukės yra būtinos, kai to reikalauja vietos įstatymai ar kiti teisės aktai. Nuo rugpjūčio 5 d. visi tinklo partneriai privalo dėvėti apsaugines veido kaukes.

„Target“

„Target“ reikalauja, kad kaukes dėvėtų visi kompanijos darbuotojai, primygtinai rekomenduoja veido kaukes dėvėti visus klientus tose vietose, kuriose yra didelė ar ypatingai didelė viruso perdavimo rizika.

TJX įmonės

Įmones „T.J.Maxx“, „Marshalls“, „Sierra“ ir „HomeGoods“ valdanti kompanija reikalauja, kad visi darbuotojai ir nepasiskiepiję klientai dėvėtų apsaugines veido kaukes. Jos neprivalomos tik visiškai pasiskiepijusiems klientams.

„Walgreens“

Kaukes dėvėti privalo darbuotojai, nesvarbu, ar jie pasiskiepiję ar nepasiskiepiję. Neskiepytų klientų ir darbuotojų prašoma ir toliau dėvėti kaukes.

„Walmart“ ir „Sam's Club“

Visi darbuotojai privalo dėvėti veido kaukes, nesvarbu, ar jie pasiskiepiję ar nepasiskiepiję. Kaukes turi dėvėti nepasisikiepiję klientai. Jas rekomenduojama dėvėti ir visiškai pasiskiepijusiems klientams.

„Whole Foods“

Kaukes turi dėvėti nepasiskiepiję klientai ir darbuotojai. Pasiskiepijusiems klientams ir darbuotojams kaukės nėra privalomos. 


Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Mackinac Island pripažintas vienu gražiausių miestų Amerikoje