Motinos diena Čikagos lituanistinėje mokykloje


Motinos diena – viena gražiausių pavasario švenčių, turinčių gilias tradicijas ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Tai diena, kai gražiausi gėlių žiedai  dovanojami pačiam artimiausiam žmogui – MAMAI. Ši diena ne šiaip sau švenčiama pavasarį – Motina tapatinama su žeme. Kaip žemė išaugina derlių, taip mama išaugina vaikus. Taigi pavasarį, kai garbinama žemė, kad būtų derlinga, nepamirštamos ir motinos. 

Sakoma, kad MAMA – gražiausias žodis, kurį ištaria žmogaus lūpos. Taip pat yra sukurta daug eilių apie motinos širdį, kuri sugeba viską atleisti, motinos rankas, kurios visada apkabina ir priglaudžia savo vaikus, motinos meilę, kuri niekada neišblėsta ir nenuvertėja. 

Lietuvoje  Motinos diena švenčiama pirmąjį gegužės sekmadienį, čia Amerikoje – antrąjį. Šią dieną mamas sveikina vaikai, tądien jie stengiasi kuo daugiau padėti mamoms atlikti jos darbų. 

Gegužės 1 ir 8 dienomis  Čikagos lituanistinės mokyklos mokiniai gėlių žiedus, šypsenas ir šventines programėles skyrė mieloms Mamoms. Kiekvienos klasės vaikai ruošė programėles ir dovanėles savo mamytėms. Iš visos širdies, nuoširdžiai ir labai stengdamiesi pradžiuginti savo mamas, vaikai dainavo, deklamavo, grojo, šoko. Kartu su jais pašokti kvietė savo mamas. Savo dainuojamomis dainelėmis, šokiais ir eilėraščiais vaikai švelniai ir atvirai išsakė savo jausmus, mintis ir didžiausią padėką savo mamytėms. Dovanojo joms savo pačių darytus gėlių žiedus. 

Mamų akys spindėjo. Jos džiaugėsi  žiūrėdamos į savo vaikus. Gražios, vaikų dainuojamos dainelės, privertė mamas ir ašarėlę nubraukti. 

 Prie sveikinimų mamytėms prisidėjo ir klasių mokytojos, šokių ir dainavimo mokytojos. 

Iš mokyklos šypsodamosios išėjo ne tik mamos, su šypsenom ėjo  ir vaikai. Tikėkimės, kad džiausmas širdyje gyvens ilgai...  Būkit laimingos visos Mamos! 


Jolanta Žurumskas 



Patys mažiausieji Kiškučiai sveikina mamas. Padeda mokytojos Silvija Eglynaitė ir Rasa Zakarauskienė

Vaikų darželio šokis. Padeda mokytoja Rasa Stanevičienė

Pirmokai su šokių mokytoja Onute Cvilikiene šoka mamytėms

Nuotraukų autorė Viktorija Šileika






Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės