Naujos gairės dukart pasiskiepijusiems Illinois gyventojams

 

Apie 9 proc. Illinois gyventojų, kurie sulaukė dviejų skiepų nuo koronaviruso, jau gali bendraudami tarpusavyje nedėvėti apsauginių veido kaukių. Šį pirmadienį Ligų kontrolės centras išplatino gaires tiems, kurie buvo dukart paskiepyti „Moderna“ arba „Pfizer“ skiepu arba „Johnson and Johnson“ vakcina, kuria skiepijama tik vieną kartą. Naujos CDC gairės, kurias visuomenės sveikatos pareigūnai pirmą kartą taiko dukart paskiepytiems valstijos gyventojams, numato, kad, praėjus dviem savaitėms ar ilgiau po antrojo skiepijimo, žmonės gali:

- Bendrauti su kitais dukart pasiskiepijusiais žmonėmis uždaroje patalpoje, nedėvėdami veido kaukių ar laikydamiesi fizinio atstumo;

- Bendrauti su dar nepasiskiepijusiais žmonėmis iš vieno namų ūkio uždaroje patalpoje, kurie mažai rizikuoja susirgti sunkia COVID-19, nedėvėdami veido kaukių ar laikydamiesi fizinio atstumo;

- Nesikarantinuoti ir nesidaryti testo, sužinojus, jog bendravo su koronavirusu apsikrėtusiu žmogumi ir jei nepasireiškia jokie COVID-19 simptomai.

Kitais atvejais, t. y. esant viešoje vietoje, naujos gairės netaikomos. CDC perspėja, kad net ir dukart pasiskiepiję žmonės turėtų dėvėti apsaugines veido kaukes ir laikytis atstumo, kad apsaugotų tuos, kurie skiepų dar nėra gavę.

Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės