Metęs mediciną Amerikos lietuvis pasirinko meną

Nors Audrius Plioplys gimė Kanadoje, o augo Čikagoje, tačiau mokslininko, gydytojo ir menininko tėvai buvo tikri – šeima netrukus grįš gyventi į Lietuvą. Dėl to pirmiausia vaikus išmokė lietuvių kalbos. „Kai reikėjo eiti į pirmą klasę, angliškai nemokėjau nė žodžio. Puikiai atsimenu tą dieną, mama mane paliko mokykloj, o aš klykiau“, – sekmadienį, 9.00 val., LRT PLIUS laidoje „Širdyje lietuvis“ pasakos Audrius.

 

Deja, į Lietuvą Audrius Plioplys pirmą kartą atvyko tik būdamas beveik keturiasdešimties, 1989-iais. Jau tapęs garsiu gydytoju ir mokslininku. Už mokslinius atradimus ne kartą apdovanotas, aukščiausius įvertinimus iš kolegų neurologų gavęs lietuvių kilmės amerikietis daugiausiai jėgų atidavė gilindamasis į autizmo ir epilepsijos susirgimus, taip pat ne vienus karjeros metus paskyrė Alzheimerio ligai tyrinėti. O baigęs karjerą medicinoje tapo menininku.

 

„Mano gyvenimo filosofija buvo – turi daryti tą, ką tau reikia daryti dabar. Tai daryk, neatidėk. Visi juokėsi iš manęs, sako, aš meluoju. Kaip aš galiu mesti mediciną ir kurti meną?, – sako Audrius dabar organizuojantis parodas bei renginius ir jau laukiantis pandemijos pabaigos.

 

Nors galėtų gyventi daug ramiau, Audrius Plioplys to visiškai nenori, jo dienotvarkė  kasdien pripildyta įvairiausias darbais ir susitikimais, ir kaip pats juokiasi: taip bus iki paskutinės dienos.

 

Taip pat laidoje:

 

Konsulinės paslaugos pabrango, tačiau dėl pandemijos ir ribojimų kai kuriems pasaulio lietuviams jos vis dar nepasiekiamos.

 

Profesionalų klubai visame pasaulyje ne tik vienija bendraminčius, bet ir dirba Lietuvai.

 

Pandemiją Vilnių paliko be turistų. Nors reklamuodama miestą dirba visa agentūra, labiausiai jį garsina pasaulio lietuviai.

 

Aktualios publicistikos laida apie pasaulio lietuvių gyvenimą kiekvieną sekmadienį 9 val. per LRT PLIUS. Visas laidas galima rasti ir LRT mediatekoje.

 

 


Miglė Savickaitė

Atstovė ryšiams su visuomene




Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės