Čikagos lietuvių Rotary klubo labdaros renginys

Nuo pat ryto vasariškai šildanti rugsėjo saulė kvietė golfo žaidėjus ir jų palaikymo komandas į golfo klubą, kur rugsėjo 18 d. vyko Čikagos lietuvių Rotary klubo (Rotary Club of Chicagoland Lithuanians) golfo turnyras. Jau dvyliktą kartą vykstančio Čikagos lietuvių organizuojamo kasmetinio turnyro metu surinktos lėšos yra skiriamos labdarai.

Dalyvauti rotariečių labdaros renginyje buvo kviečiami ne tik golfo žaidėjai, bet ir tie, kuriems priimtina labdaros idėja. Šiųmetinio turnyro dalyviai po golfo galėjo mėgautis priešpiečiais, kokteilių valandėle ir vakariene, o šventinio vakaro metu - išbandyti laimę loterijoje, dalyvauti ,,tyliajame“ ir ,,gyvajame“ aukcionuose. 

Čikagos lietuvių Rotary klubo labdaros vakaras prasidėjo rotariečių priesaika, kuri ištariama prasidedant kiekvienam jų renginiui ar susitikimui: „Ar tai tiesa; ar tai visiems priimtina; ar tai skatina gerą valią ir draugystę; ar tai naudinga visiems?’’. Susirinkusius pasveikino kunigas Gediminas Keršys, linkėdamas Dievo palaimos prasmingiems rotariečių darbams. Klubo prezidentė Renata Kanopka dėkojo visiems golfo turnyro dalyviams, svečiams ir rėmėjams, o buvęs prezidentas Vytenis Kirvelaitis pristatė klubo istoriją ir veiklą. 

2007 m. įkurtas Čikagos lietuvius rotariečius vienijantis klubas – naujų sumanymų nepritrūkstanti organizacija, kurios tikslas yra padėti ne tik Čikagos lietuviams, bet ir prisidėti prie Lietuvoje vykdomų projektų. Ėmęsi naujų projektų, lietuviai bendradarbiauja su rotariečiais iš kitų klubų, tokiu būdu atsiranda galimybė ženkliai padidinti surinktą sumą. Pagrindinė klubo teikiama pagalba yra skiriama sergantiems vaikams Lietuvoje, remiama vietinė lietuviška veikla ir mokyklos, vykdomi projektai vietos bendruomenėse. Klubo nariai labdaringai veiklai aukoja savo laiką bei energiją ir kviečia prie šios veiklos prisidėti visus neabejingus kitų skausmui ar nelaimei bei norinčius kartu su bendraminčiais dalyvauti labdaros projektuose.

Renginio vedėjai Sandra Scedrina ir Antanas Steponavičius pristatė tik keletą įdomesnių projektų, įvykdytų per 12 rotariečių klubo gyvavimo metų - ankstesnių labdaros renginių lėšos buvo skirtos insulino pompų pirkimui Lietuvoje diabetu sergantiems vaikams ($450,000), lietuviškos bibliotekos įkūrimui Pasaulio lietuvių centre ($25,000), medicininės įrangos pirkimui Šiaulių ligoninei (bendradarbiaujant su Šiaulių Rotary klubu), paramai „Pieno bankui” Kauno klinikose ($60,000), Pasaulio lietuvių centrui Lemonte ($10,000), Klaipėdos jūrų muziejui delfinų terapijai ($2000), bendradarbiavimo su ‘’Mamų unija’’ projektui - Šeimos namų vėžiu sergančių vaikų šeimoms įkūrimui Vilniuje ($70,000), autizmu sergančių vaikų terapijos centrams Mažeikiuose ir Biržuose ($20,000), specialios įrangos neįgaliesiems Ukmergėje pirkimui ($10,000), paramai Universiteto klinikų Pediatrinės onkologijos skyriui ($35,000).

Nors šįkart renginyje negalėjo dalyvauti labdaros bei paramos fondo įkūrėjas Rimantas Kaukėnas, tačiau jis iš Lietuvos atsiuntė video sveikinimą ir jo fondo vykdomus projektus pristatančią filmuotą medžiagą. Krepšininkai Martynas Pocius, Kšyštofas Lavrinovič, Deividas Dulkys, Miss Pasaulis 2018 Tatjana Lavrinovič, Sumus Rotary klubas, grupė “Pelenai” su Česlovu Gabaliu  taip pat atsiuntė nuoširdžius filmuotus sveikinimus ir linkėjimus klubui ir visiems susirinkusiems.


Aukcionų metu buvo varžomasi siūlant kuo didesnę sumą už įvairiausius prizus – nuo originalių juvelyrikos dirbinių, grožio salonų dovanų sertifikatų, pasiplaukiojimo su draugais laivu, medžioklės iki labiausiai susidomėjimo ir aistrų sulaukusios Svajūno Jurkaus bronzinės skulptūros iš Lietuvos. ,,Gyvąjį’’ aukcioną vedė tikra šios srities žinovė Stephanie Aaron. Svečiai dosniai kėlė kainas ne tik už vertingus prizus, bet ir už paprasčiausius spalvotus balionus, kurių vienas iš jų nupirktas net už $3000. 

Šiais metais renginio metu buvo surinkta $73.000. Visos pajamos, neskaitant renginio išlaidų, bus skiriamos rotariečių vykdomiems projektams čia ir Lietuvoje. Tikimės, kad toks Čikagos lietuvių dosnumas padės ne vienam su sunkia liga kovojančiam mažyliui, o galbūt kam nors išgelbės ir gyvybę. 

Vakaro muzikinėje dalyje pasirodė saksofonistas Sam Hight su gitaristu Hristo Mintchev, atlikėjai Rimantas Pažemeckas ir Aura Kizytė, o į šokių aikštelę svečius sukvietusi grupė ,,Cigarai” ilgai jų nepaleido atlikdama žinomas populiarias melodijas.

Pirmąją vietą golfo turnyre laimėjo ,,Morris Engineering’’ komanda, kitų golfo žaidimų (“longest putt, closest to the pin, longest soft drive, longest drive”) laimėtojai: Artūras Gaulia, Andrius Petkūnas, Mike Evans, Lukas Kieliauskas, Dainius Germanavičius. Sveikiname!

Nuoširdžiai dėkojame renginio generaliniam rėmėjui “Easy Express” kompanijai ir visiems rėmėjams, dalyviams bei svečiams – visi drauge galime daug ką gero ir naudingo nuveikti. Esame dėkingi šokių grupės ,,Suktinis” šokėjoms ir visiems savanoriams, talkinusiems renginyje.

O dabar kviečiame į kitą mūsų labdaros renginį – spalio 25 d. (sekmadienį) Old Oak Country Club (14200 S Parker Rd, Homer Glen, IL 60491) vyksiantį bėgimą ,,Haunted Oak 5k”, į kurį prašome atvykti pasipuošus Helovino kostiumais. Renginio pradžia – 3 val. p. p. 

Daugiau apie Čikagos lietuvių Rotary klubo veiklą galite sužinoti apsilankę „Facebook“ paskyroje https://www.facebook.com/RotaryClubofChicagolandLithuanians/

Rotary Club of Chicagoland Lithuanians informacija


Nuotraukos Sandros Scedrinos ir Tado Raudžiaus.

1 – Vakaro svečiai Aldona ir Joe Jeschawitz 

2 - Kunigas Gediminas Keršys

3- Buvęs prezidentas Vytenis Kirvelaitis pristato klubo veiklą

4 – Vakaro vedėjai Sandra Scedrina ir Antanas Steponavičius pristato klubo vykdytus projektus

5 - Aukcionininkė Stephanie Aaron

6 - Eglė Vasiliauskienė su krepšininko marškinėliais

7- Klubo prezidentė Renata Kanopka su golfo žaidimo I vietos prizu

8. - Vakaro svečiai Mindaugas ir Silvija Razumai

9A, 9B, 9C Golfo žaidėjai

10 ’’Tyliojo’’ aukciono prizai

12 Vakaro svečiai Dovilė ir Darius Gaidukevičiai




















Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės