Nuo penktadienio Illinois įsigalioja švelnesnis karantinas


Buvimo namuose režimas Illinois valstijoje nuo šio penktadienio atrodys šiek kiek kitaip. Naujas potvarkis, pagal kurį visi viešoje erdvėje esantys gyventojai privalo dėvėti veido kaukes ir kuris leidžia atsidaryti kai kuriems verslams, įsigalios nuo gegužės 1 d. ir tęsis iki mėnesio galo – gegužės 30 d.

Atsidarys kai kurie neesminiai verslai
Nuo šio penktadienio duris atvers šiltnamiai, sodininkų parduotuvės ir medelynai. Pirkėjai šiose parduotuvėse turi laikytis fizinio atstumo, ir darbuotojai, ir klientai privalo dėvėti veido kaukes. Netrukus gali būti leista atsidaryti ir gyvūnų priežiūros paslaugas teikiantiems verslams.

Mažmeninės prekybos parduotuvės
Mažmeninės parduotuvės gali veikti tik tuo atveju, jei jos aptarnaus klientus, kurie prekes užsisakys telefonu arbe internetu iš anksto ir atsiims jas ne parduotuvėje arba jos jiems bus pristatytos į namus.

Esminiai verslai
Pagal naują potvarkį esminių verslų ir gamintojų savininkai privalo parūpinti veido kaukes visiems savo darbuotojams, kurie darbe negali laikytis šešių pėdų atstumo reikalavimo. Jie taip pat privalo laikytis naujų reikalavimų, kurie maksimaliai padidina fizinį jų darbuotojų atsiribojimą.

Mokyklos ir bendrabučiai
Švietimo įstaigos gali leisti moksleiviams ir studentams pasiimti būtinus daiktus iš bendrabučių pagal iš anksto nustatytą tvarką. Išsikėlimas iš bendrabučių turi vykti remiantis visuomenės sveikatos gairėmis, įskaitant fizinį atstumą.

Valstybiniai parkai, poilsis lauke
Pamažu atsidarys ir valstybiniai parkai. Bus leidžiama žvejoti, plaukioti ne daugiau kaip dviem žmonėms. Parkų, kurie bus atidaryti gegužės 1 d., sąrašą galima rasti Illinois gamtos išteklių departamento (Illinois Department of Natural Resources) svetainėje.

Golfo aikštelės
Golfą bus leidžiama žaisti laikantis griežtų saugos taisyklių, užtikrinant, kad žaidėjai laikosi fizinio atstumo.

Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės