Pandemijos metu darbuotojų ieško „Amazon“, „Domino“, „Walmart“

Koronaviruso pandemija tebekelia šoko bangas JAV ekonomikoje. Tačiau net ir šios krizės metu kai kurios kompanijos samdo darbuotojus, kad patenkintų gerokai išaugusią prekių paklausą. Tarp šių kompanijų yra:

„Amazon“: „Amazon“ planuoja pasamdyti 100 000 naujų darbuotojų. Internetinis mažmenininkas žada iki balandžio pabaigos laikinai padidinti atlyginimą 2 dol. už valandą valandiniams darbuotojams. Tai apima darbuotojus, dirbančius sandėliuose, pristatymo centruose ir maisto prekių parduotuvėse „Whole Foods“. Visi jie uždirba mažiausiai 15 dol. per valandą.

„Walmart“: užsakymų daugėjant, didžiausias šalies mažmenininkas iki gegužės pabaigos savo parduotuvėse ir paskirstymo centruose planuoja pasamdyti 150 000 valandinių darbuotojų. Nors šiuo metu siūlomi darbai yra laikini, daugelis jų taps nuolatiniais. „Walmart“ taip pat pranešė, kad kompanija paskirs pinigines premijas valandiniams darbuotojams, kurie aptarnauja klientus, šiuo metu šluojančius nuo lentynų tualetinį popierių ir kitas svarbiausias prekes. Ne visą darbo dieną dirbantys darbuotojai gaus 150 dol., o visą darbo dieną dirbantys darbuotojai – 300 dol. priemoką. Premijos bus išmokėtos balandžio 2 d. Kompanija taip pat žada padidinti ketvirtines priemokas visiems darbuotojams.

„Domino's“: norėdama patenkinti augančią picų paklausą, „Domino's Pizza“ nori pasamdyti apie 10 000 darbuotojų. Šiuo metu „Domino“ samdo picų išvežiotojus ir gamintojus, vadybininkus ir sunkvežimių vairuotojus. „Domino“ parduotuvės bus atidarytos ir karantino metu, ji taip pat siūlo bekontaktį pristatymą į namus.

Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės