JAV Lietuvių Bendruomenė kviečia padėti vieni kitiems



Šiuo visiems sudėtingu ir daug iššūkių keliančiu laikotarpiu, visame pasaulyje siaučiant COVID-19 pandemijai, JAV Lietuvių Bendruomenė, bendradarbiaudama su LR ambasada Vašingtone, kviečia susitelkti ir padėti vieni kitiems. Ištiesti pagalbos ranką ir dalintis dar niekada nebuvo taip prasminga ir svarbu. Padėkime Jungtinėse Valstijose gyvenantiems ar laikinai esantiems lietuviams, kurie dėl COVID-19 pandemijos susidūrė su nenumatytais sunkumais – yra didesnės rizikos grupėje arba jiems reikalinga informacinė, konsultacinė ar kitokia pagalba. Mes žinome, kiek daug galime pasiekti veikdami išvien, tad kviečiame drauge atremti koronaviruso grėsmę ir įveikti mums visiems tenkančius iššūkius.

JAV Lietuvių Bendruomenė subūrė savanorių grupę, kuri COVID-19 pandemijos metu renka ir koordinuoja informaciją apie JAV lietuviams reikalingą pagalbą ir siūlomą savitarpio pagalbą. Tokiu būdu pagal išgales stengsimės padėti tiems, kuriems šiuo metu jos labiausiai reikia. Per kelias dienas sulaukėme nemažai savanorių, siūlančių savo pagalbą. Dėkojame jiems!

Kviečiame apsilankyti JAV Lietuvių Bendruomenės tinklalapyje https://covid19.javlb.org/, kur rasite svarbią su COVID-19 pandemija susijusią informaciją, ten kviečiame registruotis tuos, kuriems tikrai reikalinga pagalba, taip pat visus, galinčius ištiesti pagalbos ranką. Yra sukurta uždara Facebook’o grupė, kur galima rasti svarbią informaciją apie COVID-19, apie JAV lietuvių siūlomą savanorišką pagalbą, taip pat esant poreikiui teirautis galimos pagalbos, pateikti klausimus: https://www.facebook.com/groups/939031316512217/

JAV LB įkūrė fondą, kurio lėšos bus skiriamos COVID-19 pandemijos metu nukentėjusiems JAV lietuviams. Pirmosios surinktos lėšos bus skiriamos ligoniams – jų aprūpinimui būtiniausiais medikamentais, maistu, asmens higienos priemonėmis. Vėliau poreikis bus analizuojamas ir tikslinamas, visuomenė bus nuolat informuojama, kiek surinkta lėšų ir kam jos naudojamos. JAV Lietuvių Bendruomenės sudarytas lėšų skirstymo komitetas spręs dėl fondo lėšų skirstymo krypčių ir strategijos, tvirtins lėšų paskirstymą. Šiam fondui galite paaukoti gofundme platformoje: https://www.gofundme.com/f/34t92-a-cause-i-care-about-needs-help?utm_source=customer&utm_medium=copy_link&utm_campaign=p_cf+share-flow-1

Kviečiame pasidalinti, kuo esame turtingi – gerumu, patarimais, savanorišku darbu, žiniomis, pinigine auka. Tuomet visi būsime daug turtingesni bei stipresni, o kiekvieno iš mūsų širdis prisipildys vilties ir tikėjimo. Būkime sveiki ir stiprūs!




JAV Lietuvių Bendruomenės Krašto valdyba



Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės