Tautiniai drabužiai Kolorado lituanistinei mokyklai

Lietuviškų tautinių drabužių kelionė į Koloradą trūko beveik metus, todėl pagaliau jiems patekus į Kolorado lituanistinės mokyklos mokinių rankas- netvėrėme džiaugsmu. Praeitais metais projektui "Kolorado lituanistinės mokyklos etnokultūrinio ugdymo programa" gavę LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos finansavimą ėmėmės organizuoti tautinių drabužių pasiuvimą. Labai džiaugiamės atradę siuvėją Lietuvoje- Vilių Paškevičių, kuris pasiuvo mums skirtingų Lietuvos regionų tautinius kostiumus.


Tik praėjusį šeštadienį drabužiai pasiekė mokyklos mokinius. Besisukančios mergaitės su sijonais, berniukai, besistengiantys tvarkingai apsivilkti liemenes buvo tikras įrodymas, kaip svarbu žmogui patirti smulkmenas ir pažinti Lietuvos etnokultūrą ne tik iš knygų ir kitų pasakojimų, bet tiesiogiai prisiliesti prie jos.


Kruopščiai pasiūtais tautiniais drabužiais vaikai jau nekantrauja pasipuošti Nepriklausomybės minėjime Kolorade. Tikimės juos vilkėti visoms progoms pasitaikius ir vis priminti vieni kitiems apie lietuvių puošnią etnokultūrą, kuria galime džiaugtis ir puoselėti šiomis dienomis.



Dėkojame visiems prisidėjusiems, kad tautiniai drabužiai iš Lietuvos pasiektų mūsų mokyklą.


Straipsnį parengė Kolorado lituanistinės mokyklos mokytoja- praktikantė Simona Bataitytė




Comments

popular

Dėl saugumo atšauktas dar vienas renginys Čikagos apylinkėse

Evanston įsigaliojo plastikinių maišelių draudimas

Tokios tokelės (181) Įvairenybės